Vestmarkadagen med gamle totaktere på besøk

Vel en time etter åpningen av Vestmarkadagen lørdag  1. juni svingte et kvart hundre DKW-veteranbiler inn på parkeringen i Brustadvika hvor eierne kom for å spise lunsj.

På rekke og rad sto gamle DKW-biler parkert i Brustadvika.

Bildegalleriet fra Vestmarkadagen 2019 finner du her.

Grunnen til at disse putrende totakterne besøkte Brustadvika og Vestmarkadagen var at bilenes eiere var på Norsk DKW Unions årstreff som i år var lagt til Charlottenberg Hotell. På årets treff var det lagt inn en biltur fra Charlottenberg via Skillingmark og videre til utgangspunktet. På denne turen var det lagt inn en stopp i Brustadvika for lunsj og mye bilprat før de putrende gjestene fortsatt ferden videre over riksgrensen. Ved lunsjbordet fikk Glåmdalen vite litt om årstreffene til klubben og hvor DKW-entusiastene hørte hjemme. Ved et av bordene satt Zhana og Otto Hellan og Kristin og Frank Sørensen, og alle fire fortalte villig om det årlige treffet til Norsk DKW Union og bilene generelt. –Vi kommer fra nærheten av Steinkjær i Sør-Trøndelag, forteller paret Zhana og Otto Hellan. – Vi kjører en DKW fra 1965 og kan ikke få fullrost denne. For bilen liker seg ikke på småturer, men fungerer godt på langturer slik som reisen hjemmefra til grensestrøkene her, avslutter de før paret Kristin og Frank Sørensen fortsetter, -Vi kjører en to-sylindret DKW fra 1936, og vi har den eldste bilen på årstreffet 2019, forteller de og opplyser at de hører hjemme i Ås i Akershus. –Årstreffene er på forskjellige steder i Sør-Norge hvert år, så vi får sett og opplevd mye ved å besøke mange forskjellige steder, avslutter de før de lar seg fotografere ved sin DKW fra 1936.

Rikholdig program

«Gubbespranget»: Freddy Ingelsrudøya var en av noen voksne som hoppet hinder med kjepphest.

Selv om været var ustabilt og rått og kjølig var det mer enn nok av aktiviteter å være med på. Det har blitt en tradisjon at Vestmarkadagen åpnes med trimløpet Vestmarka rundt. I denne fysiske aktiviteten er det både mosjonister og mer travle løpere som deltar, så stressnivået er lavt. Marie Huse var kjappest i kvinneklassen, mens Eivind Lande var suveren i herreklassen. Volleyballturneringen, som i år hadde påmeldt åtte lag er for noen fysisk krevende men med mye humør og glede for de fleste. På første plass i år kom Vestmarka Idrettslag tett fulgt av Vestmarka jeger- og fiskerforening. Også i år ble de yngste tatt godt vare på, og hoppeslottet, fisking i Harstadsjøen, skyting på blink med luftgevær, hønebingo og dresserte hunder, som sammen med   sauer, kaniner, fjærkre og hopping med kjepphester var med på å skape god stemning.

Mat og drikke

Et populært innslag på Vestmarkadagen er hoppeslottet.

Sanitetsdamene sørget for at det hele tiden var nystekte vafler å få kjøpt, og røkt og stekt ferskvannsfisk og gjeddekaker rakk ikke å bli kalde før de ble fortært, og wienerpølser var mat for liten og stor. Ved  kveldens program ble det servert mer mat og drikke fra Max Ivan, Vestmarka Sangkor trosset været og priste sommeren og  Årets Vestmarking ble kåret før det ble dans til levende musikk. Senere på kvelden åpnet Pub-teltet med visning av kampen mellom Liverpool og Tottenham før roen senket seg over Brustadvika en gang etter midnatt.

Lydige hunder

Det var mange eiere som viste stolt frem sine meget lydige og veldresserte hunder etter vårens dressurkurs i Brustadvika. Senere på dagen ble det presentert Rallylydighet hvor Hanny Gundahl med Kygo og Gro Boger med Freya debuterte i klasse 1. En imponerende og publikumsvennlig oppvisning med hunder som adlød  minste vink fra eierne. I hundesporten Rallylydighet er glede, samspill og holdninger det viktigste hvor alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Godt samarbeid mellom hund og eier, godt humør og positiv holdning er viktig. Utfordringen ved en Rallylydighet-bane er :  -Banene er aldri like. –Det går på tid og fort gjort å gjøre feil. –Det er mange øvelser som skal læres. I klasse 1 er det 30 øvelser og i Eliteklassen er det 100 øvelser. Å gå hele banen feilfritt belønnes med full pott på 200 poeng.

Leder i komiteen for Vestmarkadagen Erik Staavi og mange flere var imponerte over hva hundene fikk til i Rallylydighet.