Montessoriskolen avsluttet 10-års jubileum med pengegave

Eidskog Montessoriskole har gjennomført sitt 10. skoleår, og denne begivenheten ble feiret en hel uke med elevforestilling og elevcafè.

Maria Montessori praktiserte ofte sin teori på elevene.

”Maria Montessori – Historien” var tittelen på forestillingen som elever og ansatte ved Eidskog Montessoriskole viste i Vestmarka Samfunnshus to kvelder i jubileumsuka. Én forestilling for foreldre og spesielt innbudte og én festforestilling for alle interesserte. Begge kvelder var det et rikholdig publikum i samfunnshuset som lot seg underholde av elever som viste seg som dyktige skuespillere og gode sangere. Etter stående applaus ved forestillingens slutt var det tydelig at publikum likte det de kom for å oppleve, og alle var fulle av lovord for elevenes innsats på de skrå bredder.

7550 kroner til SOS-barnebyer

Forut for 10-års jubileet hadde skolens elever og ansatte blitt enige om at overskuddet i sin helhet skulle gis til SOS-barnebyer. Ved opptelling etter forestillingene og fredagens elevcafè viste overskuddet seg å bli hele 7550 kroner. Stor var gleden hos elever og ansatte da denne generøse pengegaven ble sendt videre til mottakeren. En gave i tråd med filosofien til Maria Montessori. Manusforfatter, regissør og pedagogisk leder Monika Nilsen Walter uttrykte det slik: 

-Dette er vi veldig godt fornøyd med. Ei herlig og innholdsrik jubileumsuke er over. Jeg sitter igjen med bare gode opplevelser sammen med verdens beste elever og kolleger.

Retor Katya ønsket velkommen til festforestillingen og i korte trekk fortalte hun historien til jubilanten Eidskog Montessoriskole.
Selma var en dyktig forteller underveis i forestillingen.
: Maria Montessori praktiserte ofte sin teori på elevene.
Forholdet mellom Maria og sykepleierne var profesjonelt og tosidig.
Maria Montessori var ikke redd for å diskutere med sykepleierne.
Montessoripedagogikken inneholder mye omsorg for mentalt syke barn.
En striks politimann var også med i forestillingen.
Det gikk så støvet føyk på scenen.
Mannsdominert, Maria var kjerringa mot strømmen.
Legestudentene mottok bevis på at de hadde greid eksamen.
Maria Montessori hadde stor omsorg for gatebarna.
Det ble vist mye fin dans på scenen.
Festforestillingen presenterte elever med fine sangstemmer.
Det var store og små sangere i koret.
Alle store kor må ha en dirigent.
Solveig var jubileumsforestillingens dirigent og musikkansvarlig.
Det var gleden som preget all den gode sangen.
Da forestillingen var slutt fikk alle aktørene stående applaus fra et begeistret publikum.
Elevcafèen siste jubileumsdag tilbød hjemmelaget pizza-snurrer og mange forskjellige kaker. Bak fra venstre Ole Ivar, Kristian, Conrad, Selma, Tomasine og Johanna og foran fra venstre Tuva, Fride, Eline og Thea puster ut etter en hektisk stund bak disken.