Watoto wanaimbia watoto

Mange av aktørene som underholdt på veldedighetskonserten i Vestmarka kirke.

Watoto wanaimbia watoto er zwahili som oversatt til norsk blir Barn synger for barn. Og i Vestmarka kirke lørdag 6. oktober sang barn fra Eidskog for barn i Uzima Centre utenfor Nairobi i Kenya.

Nils Christian Faarlund med hjelpere serverte den afrikanske retten Samosa i kirken.

Lørdagens veldedighetskonsert i Vestmarka kirke kom i stand etter initiativ av Nils Christian Faarlund som i mange år har brukt mye av sin tid ved Uzima Centre, eller Håpets senter som det heter på norsk. Senteret ligger i et industri- og slumområde i utkanten av Nairobi i Kenya. I dag er det 480 barn og unge ved senteret som tilegner seg lærdom i barnehage, førskole, barneskole og ved annen opplæring. De siste årene har vel 30 eidskoginger vært på besøk, sammen med Nils ved Utzima Centre. En av disse er Torill Repseth Snipen som i løpet av lørdagens konsert fortalte om sitt besøk ved senteret og i nabolaget.

Torill fortalte levende om besøket i Kenya, og møtet med de aller minste barna ved Utzima

Torill Repseth Snipen var tydelig beveget da hun fortalte om sitt besøk i Uzima

Centre hadde gjort et sterkt inntrykk. –De aller fleste barna kom fra veldig fattige kår, noen av dem foreldreløse eller med alenemor. Men felles for barna var at de i deres fattigdom med lite jordisk gods så lykkelige ut. Dette i seg selv fikk oss besøkende på andre tanker. Mange av de eldre ungdommene ble utdannet innen frisør-, sminke- og syfaget, og flere gutter ble fullt utdannet som snekkere og sveisere. Felles for alle disse ungdommene var at de var både stolte og blide av det de kunne. Til og med de som hadde sitt daglige virke på byens søppelplasser viste arbeidsglede, fortalte en beveget Torill fra talerstolen. –Den sterkeste opplevelsen var da noen av oss sammen med Nils besøkte en gammel bestemor som bodde i slummen. Selv om det var lite av jordisk gods i hennes noe fattigslige hjem med jordgulv viste hun en glede og gjestfrihet av det sjeldne slaget.

De fire medlemmene i ToBaGo sang av hjertens lyst fra alteret.

Alle som ga vel 60 tilhørere mye god sang og musikk i Vestmarka kirke lørdag sang og spilte uten honorar, så alt som ble lagt i kollektbøssen oppe ved alteret går i sin helhet til Uzima Centre. –Men nå skal dere få en smak av Afrika, sa Nils Christian Faarlund før han og to av de medvirkende sangerne gikk en runde i kirken med hver sin kurv med samosa som gjestene forsynte seg av. –Samosa er en rett fra Kenya som min svigerdatter Fardowsa har laget til oss, så alle som ønsker en smak av Afrika får anledning til det nå, avsluttet afrikavennen Nils.

Lørdagens konsert inneholdt i tillegg til mat, salmesang og ettertenksomme tekster mye sang og musikk. Og ungdommene Ellinor Haug Aaserud, Jacob Stenslet, Skolekoret fra Eidskog Montessoriskole og ToBaGo sang glade sanger for et publikum som takket med langvarig applaus og  gaver som de la i kurven oppe ved alteret.

Sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo ønsket velkommen til lørdagens veldedighetskonsert.
Ellinor Haug Aaserud sang klart og vakkert i Vestmarka kirke.
Jacob Stenslet levde seg inn i sangen Imagine av John Lennon.
Koret fra Eidskog Montessoriskole sang og danset på konserten.
Både flagg fra Kenya og Norge prydet Vestmarka kirke på veldedighetskonserten.
Sigrid Bråthen akkompagnerte sangen.
Vel 60 publikummere fikk servert god sang og musikk i tillegg til afrikansk mat og gode ord i Vestmarka kirke lørdag 6. oktober.
Monika Nilsen Walter var med på å skape mye humør på veldighetskonserten.