Rådyr i stedet for elg

Solvår Taugbøl (bak t.v.), Kristin Sjøli, Tonje Nordli og treffsikre Anne Repshus med unge jegere fra Eidskog Naturbarnehage og jakthunden Lilly poserer villig ved siden av den nyslaktede råbukken.

Fire voksne jenter og seks unger var på elgjakt i terrenget til Kulblik/Klanderud jaktlag torsdag 11. oktober. Men i stedet for elg ble det felt en voksen råbukk tidlig på jaktdagen.
Ungene i Eidskog Naturbarnehage er mye ute i skog og annen natur året rundt, og den årlige elgjakta er det mange som ser frem til.

En stolt jeger viser frem dagens jakttrofé.

En dag sist uke fikk seks av de ivrigste elevene være med fire voksne jenter på elgjakt like ved grensen til Sverige. Spenningen var til stede hele tiden, men ingen elg var å oppdrive fra postene selv om jakthunden Lilly  med sin gode luktesans var en aktiv del av jaktlaget. Men et godt stykke utpå formiddagen forlot jeger Anne Repshus resten av laget for å se etter vilt, og etter en stund hørtes et skudd.

Lyden av skuddet satte et støkk i de andre på jaktlaget, og to av de mest ivrige sprang i retning der skuddet kom fra. Etter en kort springmarsj kom de frem til Anne som sto ved et dyr som lå livløs på bakken.  Et lite dyr som viste seg å være en råbukk med små horn og med slaktevekt på omtrent 15 kilo. Det døde dyret ble båret inn i garasjen på gården Hauga hvor store og små fra jaktlaget gikk ivrig i gang med å flå og vomme slaktet. Ungene fra barnehagen var med på hele slakteprosessen, og de var alle stolte da dyreskrotten ble hengt opp inne i garasjen. Solvår Taugbøl jobber i Eidskog Naturbarnehage og var med på jaktlaget denne dagen, og hun og de andre voksne var fornøyd med hvor rolig og fornuftig ungene oppførte seg under slaktingen, både da dyret ble vommet og flådd. –Hele prosessen fra de så den nyskutte bukken til den ble hengt opp ferdig slaktet inne i garasjen var helt naturlig og ikke skremmende, forklarte Solvår etter at jegerne og hunden Lilly hadde blitt avbildet sammen med den nyslaktede råbukken.

Flesk stekt på bål smaker godt for unge jegere.
Ved jaktdagens slutt er det godt å puste ut i vakkert vær.