Åpen dag i barnehage og skole

Åpen dag på skole og barnehage: Oscar og Emma lærer å gange og dele.

Da Åpen dag i Eidskog Naturbarnehage og Eidskog Montessoriskole åpnet lørdag 20. oktober tok det ikke lang tid før trengselen innomhus var et faktum. For lenge før åpningstid var foreldre og mange andre besøkende på plass utenfor skolen og barnehagen. Vel innenfor var elevene i full gang med å vise hvordan en vanlig dag går for seg, og de besøkende fikk et innblikk i de daglige gjøremål i barnehage og skole. Med lek og læring både ute og inne i barnehagen, og mer alvorlig opplæring i klasserommene til skolen. Åpen dag både i barnehagen og skolen viste at elevene var der for å lære i tillegg til lek og fysiske utfordringer i lekeapparater, skogsturer, i ballbingen og inne i gymsalen. Langt de fleste besøkende ble imponert av ferdighetene til elevene både i teoretiske og praktiske fag. Men på Åpen dag var det også rom for bevertning. I barnehagen i form av nystekte vafler og cowboybrød og fargerike og hjemmebakte kaker i skolens elev-café. Og alle inntekter som caféen fikk inn på Åpen dag gikk i sin helhet til SOS-barnebyer.

Scott Sundal (t.v.), Solvår Taugbøl med Thea, Emely Taugbøl og Anette Kristiansen fristet med nystekte cowboybrød I panna.
Anneli Løvhøiden og Kristin Sjøli lokket gjestene til barnehagen med duft av nystekte vafler.
Herman går i 3. klasse, men tross ung alder skriver han vakkert, noe også far Odd Henrik Haneborg synes.
Lærer Solveig og mange av hennes elever viste matematiske begreper.
William som er elev i barnehagen ble glad da han fant Afrika på skolens globus.
Et elevlaget bilde av Hans Børli henger på veggen i et av skolens klasserom.
Ole Ivar går i 7. klasse og bruker PC i undervisningen på en måte som imponerer mor Jane Grønlund.
Katarina, 5. klasse lærer engelsk ved hjelp av kort mens mor Trine Lie følger med.
Kirsti (t.v.), Tuva, Johanna, Thea, Tomasine og Fride solgte mange gode og fargerike kaker i elevcaféen og ga alle pengene til SOS-barnebyer.
Barnehageleder Toini maler ansiktet til Thea.