Fargerik og tiltrekkende

 

Ragnar Dæhli (t.v.), Trond Rapstad, Sidsel Gro Mobrenna og Erik Staavi er fornøyd med at oppmerksomhetstavla ved Esso´n er ferdig.

 

Til OL på Lillehammer i 1994 var informasjonstavla ved Esso´n et nytt blikkfang for veifarende. På denne tavla ble hele Hedmark fylke presentert, og lite av informasjonen var rettet mot Vestmarka og Eidskog. I årene etter OL på Lillehammer ble tavla mer og mer overlatt til vær og vind med det som resultat at tekst og bilder ble uleselig, falmet og utdatert.

 

 

Kart og bilder fra Vestmarka pryder den ”nye” oppmerksomhetstavla.

Men i 2017 overlot Eidskog kommune hele ansvaret for informasjonstavla til Vestmarka Grendelag, både fysisk og innholdsmessig. Grendelaget nedsatte med øyeblikkelig virkning ei arbeidsgruppe som skulle finne egnet sted for tavla og med et tiltalende innhold bestående av tekst og bilder fra Vestmarka. ”Kundene” skulle fortsatt være veifarende som ønsker å kjøre innom tavla for å bli informert om alt hva Vestmarka med omegn har å tilby, og som med hjelp av QR-koder gir mer informasjon om Kulturopplevelser, Historie og Severdigheter, Mat og Spisesteder, Overnatting og Aktiv fritid.

Oppmerksomhetstavla ved Esso´n er et fargerikt blikkfang.

 

Etter mange tanker, møter og praktiske gjøremål kan arbeidsgruppa i Vestmarka Grendelag tilby veifarende og lokalbefolkningen ei tavle med fargerik informasjon i form av tekst, bilder, kart og QR-koder.  Arbeidsgruppa har bestått av leder Sidsel Gro Mobrenna, Erik Staavi, Trond Rapstad, Ida Gulbrandsen, Erik Grande, Ragnar Dæhli og Hans Dyblie. På grunn av litt praktiske utfordringer ble tavla stående der den ble montert for flere år siden. Godt synlig og med farger som innbyr til en kort eller lang stopp med nyttig informasjon ved tavla og mat og drikke på Esso´n.

Prosjektet har kostet snaut 10.000 kr eksklusive egeninnsats, og er støttet med kr 4.000 i kulturmidler fra kommunen.