Heimlaga mat og stilige kelnere

Thea og Emilie leker ute, men vil gjerne inn til Barnas Kafé.

Det var god stemning i Eidskog Naturbarnehage fredag 2. november da Barnas Kafé med sine stilige selgere og kelnere solgte og serverte heimlaga delikatesser til mange sultne gjester. Og da en av de velkledde kelnerne gikk en runde rundt de pyntede kafé- bordene og spurte høflig hver gjest om maten smakte godt ble Barnas Kafé omdannet til en fransk restaurant av beste sort.

Eva Gundahl var første kunde da dørene ble åpnet inn til Barnas Kafé, og hun kjøpte mye av de flinke selgerne. Og etter innkjøp av hjemmebakst tok hun seg tid til kaffe med tilbehør i kaféen.

 

En god stund før Barnas Kafé åpnet fredag var en gjeng førskoleelever i full gang med å sette frem innbydende, heimlaga bakervarer i form av velduftende brød, rundstykker, kjeks, lefser, småkaker og langpanne sjokolade- og gulrotkake. Og det beste med disse salgsvarene var at det var elevene i førskolen med litt hjelp fra de voksne som hadde laget alt.

–Barna får kjennskap til hele prosessen med å drive en kafé og bakeri ved at de selv er med på å forberede, bake, selge, servere og ta imot penger og veksle disse. Men vår medhjelper Eli Kristin har laget den varme lapskausen som de unge kelnerne serverer gjestene, forteller barnehageleder Toini. Hun og de andre ansatte er mektig stolt av alle de unge som på profesjonelt vis med litt voksenhjelp selv driver kaféen denne fredagen.  Og da Barnas Kafé stengte for dagen var kassa velfylt med penger som kommer Eidskog Naturbarnehage til gode.

De stilige kelnerne og selgerne som jobbet på Barnas Kafé fredag 2. november var Lukas (t.v.), Hroar Aleksander, Øyvind, Selina, Tor Kristian og Scott.
Den varme lapskausen hadde Eli Kristin ansvaret for, men Solvår måtte prøvesmake.
Ida får hjelp til å smøre rundstykker.
Selina og Scott venter på enda flere kunder.
Barnehageleder Toini stekte sveler ute, men hun måtte også ta seg av et sovende barn.