Basar, viser og glede

Humorist og visesanger Rolf Arne Lie Holter spilte gitar og sang viser mellom sanne og mindre sanne historier.

Bolskog Grendehus har nettopp fylt fem år, og grendehusets velkjente basar ble arrangert for 11. gang lørdag 10. november. Blant de mange gjestene var også en syngende og morosam nisse fra Braskereidfoss.

Vidar Hansen ønsket et fulltallig bygdehus velkommen før han overlot scenen til Rolf Arne Lie Holter.

Humoristen, visesangeren, forfatteren og underholderen Rolf Arne Lie Holter kjørte vel 12 mil i en regntung og mørk høstkveld før han og gitaren ankom Bolskog Grendehus. Etter en hilse- og praterunde besteg han den lille scenen inne i det som en gang var stedets bedehus og fortalte artige historier om elg, bjønn, heimsnekre senger og mange andre skrøner. Innimellom mer eller mindre sanne historier sang og spilte han gitar på ”Det er ittno så trist som ei mjølketom ku”, ”Vise om Glomma”, ”Menuett i mai” med Eidskog-vri i tillegg til andre viser. Felles for hele hans opptreden var at de avstedkom mye latter og glade klappsalver fra kort- og langveisfarende basargjester.
Da ”enden på visa” var et faktum takket Rolf Arne Lie Holter med sitt velkjente nisse-skjegg pent for seg med ordene -Dere var et fint publikum. Det var trivelig å komma hit!

Et bord full av gevinster fristet mange til å kjøpe lodd.

En basar i Bolskog Grendehus tilbyr gjestene et velfylt gevinstbord, store karbonadesmørbrød og mer enn nok heimbaka kringle, kaker, kaffe og brus. Og som ved tidligere basarer så hadde åreselgerne mer enn nok å gjøre, for på Bolskog Grendehus er alle gjestene mer enn rause med pengene, noe som gjør godt for grendehusets økonomi. Og som alltid var det spenningen og gleden som rådet inne i bygdehuset da det endelig var tid for trekning med mange fine og til dels nyttige gevinster. Og mest glad ble basargjesten fra Skotterud som reiste hjem med to velfylte fruktkurver.
-Takk for at dere kom, og velkommen neste år, var avskjedsordene til ”basarsjef” Vidar Hansen som kunne fortelle at basarens overskudd gjør sitt til at det til sommeren blir nytt tak på Bolskog Grendehus.

Vidar Hansen (t.v.), Ola Karlsen, Rolf Arne Lie Holter og Arve Monsrud forbereder kveldens underholdning på Bolskog Grendehus.

 

Marianne Glomsås kjøpte mange årer av Ola Karlsen.
Åse Holmedal og Svanhild Ugleviken sikret seg mange årer og håpet på gevinst.
Visesangeren og hans gitar serverte god og vakker lyd.
Det smakte godt både med mat og basarkaffe.
Det var mange som ble glade da trekningen var i gang.
Astrid Sofie Ljøner Østby var en dyktig gevinstutdeler, men måtte få hjelp av Arve Monsrud for å bære de tyngste fruktkurvene.
Om det regnet ute lørdag kveld blir det nok skiføre denne sesongen også.
94-årige Gunlaug Arnesen har vært mange ganger på Bolskog Grendehus, og lørdag vant hun et varmende pledd på basaren.