«+70-festen» – Mindreårige ingen adgang!

Kvartett med kvinner på årets julebord: Gunvor, Lise, Lill og Randi.

God mat, god prat, livlig musikk. Det er søndagens julebord oppsummert i tre punkter. Men du må ha fylt 70 år for å bli med på moroa. Noen har flyttet til Skotterud på sine eldre dager. Andre flyttet fra Vestmarka allerede i ung alder. Men når Saniteten og Grendelaget inviterer til julebord, vender mange «heim» og forenes med de som har kloret seg fast her så langt i livet.

Det var mer enn 60 festdeltakere, flere enn noen gang. Noen er rørlige som ungdommer, andre tar seg fint fram når rullatoren er følgesvenn. Men når en får benket seg ved bordet holder alle samme fart. Og det var fart på stemmebåndene når det ikke var mat i munnen. Men det var det stadig vekk. Ribbe, medisterpølse, medisterkake, surkål, poteter og riskrem ga førjulsstemning, og kakebordet var som alltid velfylt da det ble bedt værsågod til kaffe litt senere.

De «flyvende servitører», som også var kjøkkenpersonalet, kom fra organisasjonene som utgjør Grendelaget. Her var idrettslaget, velet, saniteten, jeger- og fisk, hornorkesteret, meninghetsrådet, naturbarnehagen og samfunnshuset.

Mat og prat er vel og bra, men musikk gjør en glad! Og underholdninga besørget

Servitørene fylte også på energilageret.

«Johnsendraget». Det er en kvartett der de unge karene Kristian Jegerud og Ole Kristian Dammen holder melodilinja med toradere, mens lydbildet fylles ut av Håkon Tomter på bassgitar og Kjell Dammen på trekkspill. Repertoaret er festlig gammeldans som polka, reinlender og masurka. Det svingte slik at det er et under at ingen kastet rullatoren og bød opp gamle flammer til dans!

 

Som vanlig var det utlodning. Gevinstene hadde i stor grad festdeltakerne med seg selv, og alle «årene» ble solgt. Hele 9.600 kr ble det solgt for.

Kvartetten bestående av Kristian Jegerud (f.v.), Håkon Tomter, Ole Kristian Dammen og Kjell Dammen kaller seg Johnsendraget.