Trafikksikre barnehager

To barnehager i Eidskog er de første som kan titulere seg som Godkjent trafikksikker barnehage i Glåmdalsdistriktet. Denne utmerkelsen ble mandag 24. september feiret i Eidskog Naturbarnehage med kake og besøk av Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark.

Leder i Eidskog Naturbarnehage Toini Johnsen, (t.v.), Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark Marianne Mittet Solbraa og leder i Skotterudløkka Barnehage Jeanette Hauger Johansen er fornøyde med at begge barnehagene er blitt Godkjent trafikksikker barnehage.

Leder i Eidskog Naturbarnehage Toini Johnsen og leder i Skotterudløkka Barnehage Jeanette Hauger Johansen ønsket Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark Marianne Mittet Solbraa velkommen til Vestmarka mandag formiddag 24. aseptember. Distriktslederen  kom ens ærend fra Hamar med flagg, reflekser, paraplyer og bøker om trafikksikkerhet for å gi ære og honnør til barn og voksne i de to vinnende barnehagene. Hun fikk god kontakt med både små og store, som var lutter øre da hun og hennes medhjelper Trafikklyse fikk gode svar av elevene da det ble stilt spørsmål om skilt, trafikklys og sikkerhet i trafikken. Men velvalgte ord om trafikksikkerhet måtte vike da det ble

servering av Trygg Trafikk- sjokoladekake og saft.

Begge de trafikksikre barnehagene har mange rutiner for å lære elevene gode trafikkvaner. Som for eksempel at barna går på rekke med refleksvester og en voksen foran og en bakerst. Det er også viktig å bevisstgjøre barna om å se seg for i trafikken og å snakke om

Det var flere elever som rekte opp hånda da spørsmål om trafikksikkerhet ble stilt.

trafikkskiltene. Alle sykler på rekke med de uten støttehjul først, og hvor en voksen går først, en går bakerst og en tredje midt i gruppa. Det er faste punkter med stopp hvor de som kommer først venter på resten. Og det er viktig at alle sykler på riktig side om det ikke er gang/sykkelsti. Og alle som sykler må ha hjelm. På buss og maxi-taxi er det påbudt med seler og de voksne må sitte ved siden av de minste. En voksen teller alle som går inn eller ut av bussen. Det dobbelsjekkes at alle har påsatt seler.

 

Lederne Toini på Vestmarka og Jeanette på Skotterud var synlig stolte av utmerkelsen som kom de vinnende barnehagene til del. Til stede var leder, ansatte og 18 barnehagebarn i Eidskog Naturbarnehage i tillegg til leder i Skotterudløkka Barnehage som hadde tatt med seg to av sine elever. Begge lederne berømmet elevene i begge barnehagene som med personalet hadde gjort en så god jobb at de ble utnevnt til vinnere i hver sin trafikksikre barnehage av Trygg Trafikk Hedmark. –Både personalet og foreldreutvalget i begge barnehagene er opptatt av barnas sikkerhet, så det er et godt samarbeid og gode rutiner mellom barn og voksne som har gjort at vi er de to første barnehagene i hele distriktet som er Godkjent trafikksikker barnehage avslutter de stolte lederne i kommunens to private barnehager.

Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark Marianne Mittet Solbraa fikk god kontakt med elevene i Eidskog Naturbarnehage og Skotterudløkka Barnehage mandag da begge barnehagene ble Godkjente trafikksikre barnehager.
Alle elevene fikk med seg alt som ble sagt om trafikksikkerhet.
Tre elever som venter utålmodig på sjokoladekake.
Sjokoladekaken som Toini Johnsen (t.v.) og Mia Solvang Bergerseter serverte i anledning av at begge private barnehagene i Eidskog har blitt Godkjent trafikksikker barnehage var både stor og smakfull.
Barnehagelederne Toini og Jeanette og alle ungene ventet spent på Trygg Trafikk kaken.
Distriktsleder Marianne i Trygg Trafikk Hedmark kom helt fra Hamar med gratulasjoner, gaver og flagg til de to godkjente trafikksikre barnehagene i Eidskog.