Vintertur i vårsol

Det var lagt inn mange stopp med historiefortellinger på denne vinter-/vårturen på Vestmarka med omegn. Alle foto Thore Fjeld.

Vestmarka viste seg fra sin beste side da Aktiv i 100 på Vestmarka fikk gjester fra nord i Glåmdal en solfylt onsdag midt i februar. Totalt var det over 30 eidskoginger og gjester som denne dagen fikk oppleve et vinterkledd  Vestmarka i varmende vårsol.

Med guide Finn i front tok turgåerne av fylkesvegen for å besøke Vestmarka Bygdehus.

Aktiv i 100 Kongsvinger/Eidskog er en del av DNT Finnskogen og Omegn, og på Vestmarka har mange aktive eidskoginger i flere år møttes hver tirsdag formiddag i Brustadvika for å ta lange og korte turer i nærmiljøet. Disse tirsdags turene har samlet mange sprekinger som har gjort seg godt kjent i nærmiljøet. Kai Ljøner har vært med helt fra starten for mange år siden, og han har i alle år vært en aktiv pådriver, kjentmann og guide, noe som har gjort sitt til at alle deltakerne har blitt godt kjent på og omkring Vestmarka. Men Kai har i det siste begynt å ta hensyn til at han har passert 70 år, så da vestmarkingene fikk besøk utenbygds i februar i år var det Finn Høgåsen som ledet turen og guidet forsamlingen.

I gapahuken ved bredden av Langvatnet var det tid for niste og mye godprat.

I stedet for Brustadvika startet turen denne dagen ved Eidskog Montessoriskole. Men i likhet med tidligere turer var alle kledd for vær og vind, med nok mat og drikke i sekken. På grunn av alle gjestene gikk turen denne dagen via Bygdehuset , opp Rambølsvegen og en lang rast i gapahuken ved Langvatnet. Etter mye informasjon fra turleder Finn underveis ble det mer informasjon inne i det som i dag er Vestmarka Kirkestue men som i årenes løp huset både skole og lærerleilighet. Etter denne historietimen gikk to og firbente turgåere videre over Kjerketråkka og ned Kjerkebakken til dagens endestasjon som var  tannteknikerhuset ved skolen. Etter denne vårlige og solrike turen på Vestmarka var det vel 30 vestmarkinger og gjester som takket for seg og reiste hvert til sitt.

Utenfor Vestmarka Bygdehus, det som tidligere var Vestmarka Bedehus fikk turgåerne en kort historie om dette gamle forsamlingshuset.
Hvit duk på bordet!
Etter mer historie inne i Vestmarka Kirkestue gikk alle i turfølget over Kjerketråkka og ned Kjerkebakken til endestasjonen og hjemreisen.