Vestmarking fikk kulturpris

Eidskog kommunes Kulturpris 2017 ble denne gang tildelt Håkon Utstrand Hauer som glad og litt rørt takket for prisen fra scenen i rådhusets festsal søndag 5. november.

På bildet til høyre som inspirerende leder for barnegospelkoret ToBaGo.

Kulturprisvinner Håkon (t.v.) i sitt ferske og nystartede band uten navn. De tre andre i bandet er Monika Nilsen Walter, Totto Johansen og Kjetil Hjerpset.

Håkon Utstrand Hauer er blitt ekte vestmarking etter å ha bodd på Vestmarka mange år. Han har med sin sang, musikk  og deltakelse i lag og foreninger satt Vestmarka på kartet, noe som i mange år har gjort ham verdig til å motta Eidskog kommunes Kulturpris. Og denne gangen skjedde det, og under bifall fra publikum i Rådhusets festsal mottok han av ordfører Kamilla Thue denne gjeve utmerkelsen. I begrunnelsen ble hans musikalske ferdigheter nevnt og at han med disse ferdighetene stiller opp på de aller fleste arrangement og kulturaktiviteter og underholder med sang og gitar. Han gjør stor lykke hvor enn han opptrer, alene eller sammen med andre musikkvenner i for eksempel Grukkedal´n Cowboys, Vestmarka Sangkor, Vågale Vestmarkinger og hans nystartede kvartett. Og hans tolkning av sangen og sceneopptreden til Elvis er og blir en stor del av hans varemerke. Og som leder i sangkoret ToBaGo skaper han positiv sanglede som får de unge medlemmene til å synge høyt og rent.  Så uten tvil var det en verdig kandidat som fikk Eidskog kommunes Kulturpris 2017 på kulturskolens festforestilling siste dagen i årets Kulturuke.