Kulturmat på bygdetunet

Mette Øverby serverer Lars Rambøl en solid porsjon blodklubb og flesk.

I mange år har det blitt servert blodklubb på Eidskog bygdetun Almenninga lørdag i kulturuka. Og bygdetunets blodklubb ble en kulinarisk nytelse for alle gjestene også denne gang.

Tormod Sæther og Mette Ulvo Langnes solgte kaffe og kaker i Vestun.

 

Allerede før åpningen lørdag formiddag var kjøkkenet og stuene i Austun fylt opp med godt voksne ”kærer og kvinnfølk” som også i år kom for å nyte bygdetunets blodklubb. En klubb som på tradisjonelt vis ble laget og kokt på stedet og som ble servert med flesk og tyttebær. Og med rød saft eller melk som følge slik tradisjonen tilsier på bygdetunet så var det så å si tomt i grytene da siste gjest hadde fått sin fyldige porsjon med blodklubb. Og etter hovedretten ble det servering av kaffe og kaker i nabohuset Vestun, så det var ingen som forlot bygdetunet lørdag uten å være mer enn godt forsynt.

Disse fire jentene sørget for at alle gjestene fikk nok blodklubb i Austun. Fra venstre Ellinor Strøm, Line Helstad, Berit Fjeld og Mette Øverby.
Anni Mellum Billit, Per Drognes og Bjørn Johnsrud berømmet årets blodklubb på bygdetunet.
Det er mange som tar seg tid til en prat på Austun og Vestun på blodklubbdagen, og her er det nok et litt alvorlig emne som blir tatt opp. Fra venstre Lars Rambøl og Herman Svarthaugen.