Basar med tradisjoner

Inger Monsrud i Bolskogen Kvinneforening sørger for at Aud Bekkengen (t.v.), Anita Martinsen og Roger Martinsen kjøper nok årer forut for trekningen

Lørdag kveld var det ”stinn brakke” på Bolskog Grendehus, og årsaken til folkevandringen til dette forsamlingslokalet var den årlige høstbasaren. Og blant gjestene var også Øivind Roos, Eda-Pelle og Peik Reidar Gnu merkbart til stede.

Ikke langt fra Bolskog Grendehus ligger Pukroa, og en av lørdagens gjester derfra var Peik Reidar Gnu.

 

Høstbasaren på Bolskog  Grendehus lørdag kveld lokket til seg over 90 gjester som kom for å ta del i en basar med tradisjoner. Nærmere to timer før den annonserte åpningen innfant mange seg for å sikre seg en god sitteplass. Selve basaren med gevinster i overflod var nok det største trekkplasteret denne gangen også, men Bolskogen Kvinneforening med sine gode karbonader, kringler og sjokoladekake var et velsmakende og selvlaget innslag som også denne gang lokket til seg mange. Og kveldens kulturelle innslag ble som tidligere år en lattervekkende seanse som fikk velfortjent applaus.

 Kveldens underholdning ble tatt godt vare på i form av tre kjente personer fra Kongsvinger, Eidskog og Eda. Tre herrer som gjorde sitt til at hyggen og humøret hos kveldens basargjester ble ivaretatt. Øivind Roos åpnet gjøgleriet med trekkspill og sang av Lillebjørn Nilsen og Vidar Sandbeck før han overlot scenen til Peik Reidar Gnu fra Pukroa, et sted innpå skogen ikke langt fra Bolskog Grendehus. Like før kveldens trekning kom Eda-Pelle på scenen og maltrakterte trekkspillet mens han sang Skrot-Kalle Boogie med god hjelp av det store Basar-koret. Og etter disse tre innslagene med verbale krumspring og musikalske og raske fingerferdigheter fikk kveldens underholdere som takk en applaus som skremte både ulv og bjønn på Bolskogen.

Selv om matkøen var lang gikk serveringen uten problemer.

Etter at bedehuset ble til grendehus på Bolskogen har ildsjelene i Bolskogen Kvinneforening, både de kvinnelige og mannlige lagt ned mye arbeid. Dugnadstimer som har resultert i et hus med nye vinduer, utskiftning av ut- og innvendig panel og nymalte vegger både ute og inne. Vidar Hansen er en av flere som i mange år har lagt ned mye arbeid i grendehuset, og etter lørdagens basar ser han også lyst på fremtiden til Bolskog Grendehus. –I kveld har vi solgt lodder for omtrent 14.000 kroner, og med vel 70 solgte karbonadesmørbrød og mengder med kringle og kaker er vi mer enn fornøyd med oppmøtet, alle gevinstene som er gitt og gjestene som kjøpte så mye lodd, forteller Vidar som på vegne av seg selv og alle tilstedeværende berømmer kveldens underholdning.  –Og pengene som vi fikk inn i kveld kommer godt med når vi på dugnad skal beise huset til sommeren.

Det var stor spenning hos gjestene da trekningen var i gang.
Publikum var fornøyd med både underholdning, gevinster og bevertning på høstens basar i Bolskog Grendehus.
Det var overflod av gevinster også på Høstbasaren.
På kjøkkenet var det jentene som styrte.
Loddsalget gikk strykende og innbrakte vel 14.000 kroner.
Også de unge på basaren var spente på hvem som vant.
Blant gevinstene var det også mange forundringspakker.
Logistikken var av det profesjonelle slaget da vel 90 gjester skulle ha mat og drikke.