Høstfesten som ble til Julebord

Henrik, Håkon og Kari serverer Kjell og Tore.

Med ribbe, pølser og medisterkaker på tallerkenen er Høstfesten for alle vestmarkinger over 70 år blitt til et gedigent Julebord. Men uansett navn så har denne festen som arrangeres av Vestmarka Grendelag med sine mange lag og foreninger blitt et ventet og populært innslag på samfunnshuset hver høst. Og søndag 19. november møtte vel 60 vestmarkinger over 70 år opp på Vestmarka Samfunnshus for å oppfriske gamle minner og treffe kjentfolk.

To søstre på Julebord.

I og med at Høstfesten for alle med tilknytning til Vestmarka som har passert 70 år har gått over fra gryterett til julemat, så har denne festen blitt et Julebord. Men selv om maten heller mer over til tradisjonell julemat så er humøret, den trivelige praten, det velkjente kakebordet og basaren med mange gevinster av det velkjente slaget. Så tradisjonene er godt ivaretatt. Og med sang, musikk og foredrag på første klasse, ble underholdningen etter middagen av det slaget som avstedkom beundrende applaus.

 

Duetten Monika og Håkon serverte god og kjent sang og musikk.

Sang og musikk ble servert av Monika Nilsen Walter og årets vinner av Eidskog kommunes Kullturpris Håkon Utstrand Hauer som sang duett og solo akkompagnert av seg selv på piano og gitar. Med sanger av Evert Taube, Elvis Presley, Vidar Sandbeck, Stein Ove Berg og Fleetwood Mac ble det en variert musikalsk reise av det rolige slaget som fikk de godt voksne gjestene til å nikke og nynne med på melodiene etterfulgt av god applaus.

 

 

Et fengende kåseri av Lars.

Etter sangen og musikken ble det servert et informativt foredrag om taubanen som gikk fra Sundhagsfors til Almenninga i ”hine hårde dager”. Et foredrag som Lars Rambøl, bedre kjent på Vestmarka som Gutte Nesttun, fortalte levende om med innslag av historie som for mange var ukjent. Og med mange gamle bilder fra dette for mange ukjente industrihistorien ble foredraget både interessant og lærerikt. Så kveldens underholdning med sang, musikk og industrihistorie ble gode opplevelser på årets Julebord for de over 70 med Vestmarka blod i årene. Og med perfekt serveringspersonale, god mat og drikke, hygge, trivsel og basar med mange gevinster så var det bare glede å spore både hos alle gjestene og Vestmarka Grendelag med sine mange lag og foreninger da høstens etterlengtede fest var ved veis ende.

Både ung og gammel hygget seg.
Julemat er godt.
Håkon har en fyldig og god sangstemme.
Monika både sang og spilte piano.
Mer enn nok god julemat.
Anita var også med blant serveringspersonalet.
Ragnar på vei fra kjøkkenet med velfylte tallerkener.
Publikum 1.
Lars Rambøl (eller Gutte Nesttun) foredrog om taubanens historie.
Det var en gang en taubane.
Mange gevinster.
Det ble fort kø foran kakebordet.
Fristende kakebord.
Gjester og publikum
Svogerne Tormod (t.v) og Halvard vant hver sin gevinst.
Anita med en av mange cruise-gevinster.
Kari og Håkon var kveldens basarsjefer.
Marie og Willy Bjørneby vant tre gevinster.