Vestmarkadagen med tett program og mye folk

Vestmarka Sanitetsforening fikk den ene av to hederspriser på årets Vestmarkadag. Her er en bukett ut av alle medlemmene i den svært aktive foreningen.
Vestmarka Sanitetsforening fikk  hedersprisen på årets Vestmarkadag. Her er en bukett ut av alle medlemmene i den svært aktive foreningen.

Vestmarkadagen lørdag hadde fra morgenen av mange regntunge skyer, men da leder i Vestmarka Grendelag, Ragnar Dæhli åpnet denne årlige festen, hadde skyene gitt  plass til sola. Og da startskuddet gikk for løpet Vestmarka Rundt var det ikke antydning til regn, noe som fikk fart på alle deltakerne, enten de løp, gikk eller syklet de vel fem kilometerne rundt Harstadsjøen.  Men før løpet startet måtte alle deltakerne varme opp i samlet tropp, noe som fikk opp dampen både hos deltakerne og alle tilskuerne.

Vestmarkamonolitten
Vestmarka Grendelag med stedets mange lag og foreninger har i lang tid ruget på en idé om å hedre alle som i tidens løp har vært med på sagbruksvirksomhet og annet arbeid med

Ari Besemer ved siden av den nylig avdukede treskulpturen.
Ari Besemer ved siden av den nylig avdukede treskulpturen.

trevirke i og omkring Vestmarka. Denne idéen ble tilsyngjort  i Brustadvika lørdag da trekunstner Ari Besemer fra Ringsaker avduket den 4,5 meter høye Vestmarkamonolitten. En selvlaget treskulptur i eik som han ved hjelp av motorsag med flere blad og hoggjern hadde formet som en monolitt og som innehar relieff av deler fra skogs- og sagbruksindustrien, møbler og annet trevirke. Jernbanen har også vært en viktig del i den lokale treindustrien og denne har fått sin del i kunstverket. Kunstneren selv var fornøyd  både med selve skulpturen og plasseringen i Brustadvika.

–Jeg har brukt omtrent en måned med intenst arbeid før jeg fikk skulpturen slik jeg ønsket, fortalte treskulptøren like etter at han hadde avduket Vestmarkamonolitten.

–Jeg synes selv at jeg har fått frem historien om de mange sagbrukene her på Vestmarka og i nabolaget med denne treskulpturen, og jeg mener også at beliggenheten gjør sitt til at den synes godt fra begge fylkesveiene, avslutter en glad og fornøyd treskulptør som fikk fortjent applaus fra et trekyndig publikum.

Vestmarkamonolitten strekker seg mer enn fire meter til værs.
Vestmarkamonolitten strekker seg mer enn fire meter til værs.

 

Mange aktiviteter

Gutta i Vestmarka Jeger- og Fiskerforening bød på røkt fisk.
Gutta i Vestmarka Jeger- og Fiskerforening bød på røkt fisk.

Vestmarkadagen lørdag bød på mange aktiviteter både for liten og stor, og mat og drikke i form av vårruller, vafler, is, kaffe og mineralvann ble fortært i mengder av et publikum i solskinn og sommervind. For den unge garde var det hoppeslottet, luftgeværskyting og meiting i Harstadsjøen og i Buåa som fenget mest, og utstillingen med kåring av de gjeveste bilene,sandvolleyball, hønebingo og bruktmarked var mest for de voksne. Og som tidligere år gikk mye av Vestmarkadagen med til hyggelig prat kjentfolk i mellom.

 

 

Musikk, dans og priser

Håkon Utstrand Hauer tok sangen helt ut.
Her synger Vestmarka Sangkor sammen med Vågale Vestmarkinger, og Håkon Utstrand Hauer tok sangen helt ut.

Da kvelden kom ble det folksomt foran den nyinnkjøpte scenen, og ved mat- og drikkeserveringen var det tidvis lange køer. Og musikken ble besørget av blant andre Vestmarka Hornorkester, Vestmarka Sangkor og to band, Vågale Vestmarkinger og Bygderamp. Nytt av året var innslaget med «Vestmarka got talent». To tøffinger, begge jenter, bød på seg selv og imponerte med flott sang.
Også i år ble Årets vestmarking kåret, og denne gang ble det Arne Sørli som på denne måten ble beæret for sin mangeårige innsats for stedet Vestmarka. I tillegg ble Vestmarka Sanitetsforening tildelt grendelagets hederspris for sin allestedsnærværende omsorg og arbeidsinnsats for bygda vår. Og ildsjelen Ragnar Dæhli ble overfalt med en «bakholdspris» som var det eneste på programmet han ikke hadde kontroll på den dagen. Og alle tre prismottakerne fikk høylydt og fortjent applaus fra et feststemt publikum.

Og da Bygderamp etter et sett på 2,5 time hadde avsluttet med en «trykkare» godt ut på natten, gikk Vestmarkadagen 2017 over i historien.

Se alle bildene i bildegalleriet fra Vestmarkadagen 2017.