Skiskytteren satte ny rekord

Konge og dronning
Gjesten Johannes Thingnes Bø vant herreklassen med rekordtiden 19 minutter og 9 sekunder og Sofie Mohn fra Vestmarka vant dameklassen på tiden 21 minutter 47 sekunder på lørdagens Vestmarka Rundt.

Johannes Thingnes Bø har av romantiske grunner besøkt Vestmarka flere ganger, men lørdag var første gang han deltok i det 5,3 kilometer lange løpet Vestmarka Rundt. Det var mange, både andre deltakere og publikum som satte store øyne da den sympatiske skiskytteren var med på oppvarmingen og sto sammen med de andre deltakerne da startskuddet gikk.Han la seg tidlig helt i front av de som sprang, gikk eller syklet ut fra Brustadvika. Men etter noen få hundre meter tok Johannes feil av løypa og måtte løpe tilbake for å komme på rett vei. Men Johannes har erfaring med strafferunder, tok igjen de andre deltakerne og forserte dem en etter en før han sprang over mål i Brustadvika med tiden 19 minutter og 9 sekunder. En tid som var så sterk at den tidligere rekorden ble slått med hele 3 ½ minutter. En prestasjon som ble lagt merke til av et imponert publikum.

Men dette var ikke den eneste prestasjonen det sto respekt av. Vår egen Sofie Mohn knuste (som forventet) sine kvinnelige konkurrenter grundig og passerte målstreken bare to og et halvt minutt etter Johannes. Også hun slo med andre ord den gamle rekorden. Vi kommer til å se mer til den jenta!

Publikum
Det var mange tilskuere som overvar årets Vestmarka Rundt.

 

Fullført
Hedda Kløvstad Dæhli ble intervjuet av speaker Håkon etter at hun hadde fullført Vestmarka Rundt.
Målområdet
MÅLOMRÅDET: Både de aktive og publikum fulgte med helt til siste deltaker hadde kommet velberget i mål.