Arne Sørli er Årets Vestmarking

Arne Sørli, Årets Vestmarking 2017
Arne Sørli, Årets Vestmarking 2017. Foto: Hans Dyblie

For femte år på rad er prisen Årets Vestmarking delt ut på Vestmarkadagen. I år gikk prisen til en av de vi kan takke for at vi fortsatt har skole og barnehage her i grenda vår.

Det er Vestmarka Grendelag som deler ut prisen Årets Vestmarking. I år som tidligere år var det flere gode kandidater å velge mellom. Det må vel sies å være et luksusproblem at vi har så mange som bidrar til fellesskapet, at kandidatlisten er lang. Og det er derfor Arne Sørli ikke har fått prisen før, han har definitivt vært kvalifisert i mange år. Men endelig var det hans tur til å bli hedret for sin innsats for Montessoriskolen og Naturbarnehagen som er så viktige for grenda vår, og i tillegg for innsatsen for orienteringsmiljøet i bygda.

Video: Solveig Hem Sørli

 

Juryens presentasjon og begrunnelse:

Årets Vestmarking 2017

Prisen går til en person som har hatt avgjørende betydning for livet i grenda og den stoltheten vi føler med å være vestmarkinger.

Etter å ha bodd «borte» i mange år pga studier og jobb, ble han raskt hanket inn i organisasjonslivet da han kom tilbake til Vestmarka.

Vinneren har godt humør, er omgjengelig og stiller alltid opp. Han beskrives som rolig, saklig og grundig, veeeeldig grundig, og har bl.a. brukt mye tid på å sette seg inn i komplisert regelverk og forskrifter.

Han ble valgt som den første styreleder for Eidskog Montessoriskole da den ble stiftet i 2007, og har vært styreleder i to omganger. Han tok over stafettpinnen etter et interimsstyre som hadde tatt de første viktige skrittene.

Som om ikke det var nok, var han også helt sentral da Eidskog Naturbarnehage ble etablert i 2014, og har vært styreleder helt siden oppstarten.

Det er mao slik at vinneren etter at han flyttet tilbake stort sett har vært styreleder i privat skole og barnehage i de krevende oppstartsårene, og det i foretak med en del ansatte.

Vi tror det er slik at det bare er en ting vinneren er enda mer opptatt av enn skole, barnehage, kjerring og unger, nemlig orientering. For han var den som overbeviste styret i Eidskog o-lag til å bruke mange ti-talls tusen på nytt orienteringskart her på Vestmarka slik at bl.a. Morokulien to-dagers har blitt arrangert her flere ganger de siste årene, et idrettsarrangement med ca. 300 startene.

Det er med den største glede Vestmarka på denne måten kan få gi uttrykk for takknemlighet til årets prisvinner Arne Sørli.