Årets Vestmarkadagen ble en værmessig utfordring

Innledende runde i volleyballturneringen. Foto Astri Kløvstad
Innledende runde i volleyballturneringen. Foto Astri Kløvstad

Det var mer enn nok å se på og gjøre på Vestmarkadagen lørdag 11. august for unge og voksne. Men på grunn av kraftig vind og dårlig vær fredag, ble lørdagens kveldsarrangement med matservering av Vestmarkadagens egen kokk Max Ivan, musikk, underholdning, dans og sosialt samvær flyttet til samfunnshuset.

Det er plass til flere enn sprintere i løpet rundt Harstadsjøen.

Vestmarkadagen 2018 ble som forventet. Sola skinte i Brustadvika mesteparten av ettermiddagen, og selv om det kom litt vind og noen regndråper ut på dagen så gikk pølser, brus, vafler og kaffe unna som tidligere år. På ene siden av Buåa tok 78 retro- biler mesteparten av plassen og publikums oppmerksomhet, noe som forårsaket stort salg av pølser og vafler fra teltet til sanitetsdamene. Og i teltet til Eidskog Naturbarnehage like ved hoppeslottet sto de unge i kø for å bli malt av kyndige ansiktsmalere, slik at plassen på

begge sider av elven utover dagen krydde av unger med fargerike og nymalte ansikter.

Noah Halvorsrud skyter blink med veiledning av Svein Judin.

På sjøsiden arrangerte Vestmarka Jeger- og Fiskerforening blinkskyting med luftgevær, fiskekonkurranse og smaksprøver av røkt selvfisket ørret. Og salgsboder med mange fristelser, hønebingo, lykkehjul og start og mål i den nær seks kilometer lange turmarsjen/løpet rundt Harstadsjøen samlet mange tilskuere. Det samme gjorde den årlige volleyballturneringen som skapte mye spenning og jubel. Og da kvelden kom ble Vestmarkadagen 2018 avsluttet med mat, drikke, sang, musikk, dans og kåring av Årets Vestmarking og Hedersprisen.

Se alle bildene i bildegalleriet fra Vestmarkadagen 2017. (tips; klikker du på bildene blir de større).