Nye varer i Samvirkelaget

Butkkinnehaverne Anna og Kjell Erik med det nye skiltet.

Vestmarka Samvirkelag levde et langt og til tider hektisk liv i nærmere 90 år. Men etter å ha tilbrakt noen få år som privat dagligvarebutikk har lokalene stått tomme. Men nå er det blitt nytt liv i butikken som nå bærer navnet S-lageret Antikk & Retro.

Kjell Erik Strøm er glad i å lese om all historie til samvirkelaget på Vestmarka.

I nesten 90 år var det melk, brød, sild, poteter, mel og andre nødvendige dagligvarer som ble solgt over disk i det store bygget til Vestmarka Samvirkelag som lå midt i det som ble betegnet som Vestmarka sentrum. Men lik mange andre samvirkelag landet rundt ble også den siste av tre dagligvarebutikker på Vestmarka nedlagt. Etter noen få år på private hender ble omsetningen så liten at det ble ulønnsomt å drive, og ”butikken” som den het på folkemunne ble nedlagt. Men etter noen år uten drift i den gamle bygningen er lokalene blitt levende igjen og kan tilby kundene metervis med hyller fylt opp med spennende varer. Og historien er tatt vare på i navnet som er:  S-lageret Antikk & Retro.

Denne russiske militæruniformen er en av mange rariteter som Anna Evteeva Strøm har til salgs i S-Lageret Antikk & Retro.

Kjell Erik Strøm er eier av det gamle, store huset i ”sentrum” av Vestmarka, og han er i ferd med å restaurere bygningen både ut- og innvendig. –Hele bygningen trenger istandsettelse og restaurering før det blir fullt brukbart. Det er store arealer både ute og inne som sårt trenger vedlikehold, og det er igangsatt arbeid med å gjøre hele bygningen mer moderne, sier dagens eier som allerede har tettet taket og gjort i stand de gamle skorsteinene som hadde flere løse mursteiner. –Det store arbeidet med å skrape og male huset og eventuelt skifte ut defekt panel utvendig er så vidt påbegynt, men dette tidkrevende arbeidet vil forskjønne hele bygningen slik at ikke ser forfallent ut.

Ekteparet Anna Evteeva Strøm og Kjell Erik Strøm har både antikviteter som denne gulvklokken fra 1800-tallet og andre gamle rariteter til salgs i sin nyåpnede butikk S-Lageret Antikk & Brukt på Vestmarka.

Mesteparten av det som er til salgs i den nyåpnede butikken på Vestmarka er gjenstander som Kjell Erik Strøm har samlet gjennom mange år. –Det aller meste i hyllene her er mine private saker og ting som jeg har samlet gjennom mange år. Men alle disse gamle tingene ønsker jeg nå å selge, og i og med at jeg eier dette historiske bygget her på Vestmarka fant kona og jeg ut at det var tid for å starte en antikk- og bruktbutikk. Og etter å ha satt opp metervis med hyller og plassert alle tingene så er disse gamle lokalene blitt til en liten drøm som har blitt realisert i form av butikken som nå bærer navnet S-Laget Antikk & Retro, avslutter butikkeier Kjell Erik Strøm og kona og daglig leder Anna Evteeva Strøm. Selv om butikken i likhet med de fleste hus på Vestmarka var strømløs på åpningsdagen var det over 40 kunder som kom innom for å bese den nye butikken som er mer enn velfylt med mange spennende rariteter. –Vi går forsiktig frem i begynnelsen, sier ekteparet Strøm som i prøveperioden har åpent onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Det er gjort mye plass til myke retro-bamser.
En kvinnelig soldat med russisk lue troner på øverste hylle.
Elektronikk i form av kjente radioer er gode funn i butikken.
Det er mye å velge i av vaser, kjeler og andre ting i kobber, messing og tinn.
Det er trangt om plassen i hyllene til figurene i glass og porselen.