Sommercampen 2023

I juni fikk alle kommende 1., 2., 3. og fjerdeklassinger i hele Eidskog invitasjon til den tradisjonsrike «aktivitetscamp på Vestmarka», som er et tilbud til barn de siste tre feriedager før skolestart. De 30 plassene ble revet bort på kort tid, og den 16. august var Vestmarka idrettslags sommermoro i gang.

(tekst Håkon Hauer, bilder Erik Staavi)

Ingunn Fossemellem, aktivitetslederne og deltakerne foran gapahuken i Brustadvika.

Med seg på laget hadde de Ingunn Fossmellem, samt ungdommene: Sanne, Synne, Sondre, Kilma, Josefine, Rasmus, Simon og Tuva som gjorde en imponerende jobb som aktivitetsledere for de forskjellige gruppene.

Aktivitetsledere

Været var stort sett glitrende vakkert. Frukten og maten sponset av Kiwi, Coop Ekstra, Max-Ivan og Saniteten gikk ned på høykant da de aktive og rødmussede barna satte seg til bords. Den første dagen gikk med til mange forskjellige ballaktiviteter og andre spennende ting på skoleplassen til Eidskog Montessoriskole.

Sanitetsdamer fra Vestmarka. Over alt, alltid!

Torsdag var det sykkel og padledag i Brustadvika, og med en krevende sykkelløype og kanoer fra BUA, ble dagen helt fantastisk. Ungene syklet turer tilpasset de forskjellige aldre, og padleturen under sjøfarten bru og helt opp til betongbrua i reneste «Brødrene Dal-stil» var et skikkelig høydepunkt. Fredag var det duket for «kompani Vestmarka.» Kaptein Hauer og Løytnant Staavi startet dagen med sluttet orden og lærte rekruttene å marsjere. Kapt Hauer ble raskt degradert grunnet passgang, og Staavi overtok kommandoen. Etter intens trening frem til lunsj ble rekruttene medaljert med oppgradering til aspirantrekrutter, og dagens oppdrag skulle løses. Tobøl og Stagnes grunneierlag hadde stjålet Vestmarkingenes hellige jakthagle, som har en helt spesiell kraft. Uten den i nærheten ville høstjakta være nytteløs, og Vestmarkingene ville sulte ihjel iløpet av 2024. På den måten kunne Tobøl og Stagnes ta over hele bygda. 😳 Aspirantene satte da ut på en farefull ferd på jakt etter hagla, og etter mange farlige hindre og skumle vesener kunne de plante seiersflagget sitt ved skyttergrava i Okkarn, og hagla var igjen i de rette hender.

Alle de dristige og listige aspirantene ble premiert med medalje og is av selveste ordføreren, og kunne møte sine foreldre/besteforeldre og foresatte i porten med et stolt smil og fulle av inntrykk.

Tusen takk for lånet av en herlig gjeng med unger. Så sees vi igjen neste år. Hilsen Vestmarka IL