Snakket til sjelen

Knut-Kristian Mohn med sin fyldige tenor imponerte stort på Sommerkonserten i Vestmarka kirke.

Tenor Knut-Kristian Mohn og pianist Berit Billingsø har sammen hatt konserter tidligere, både i Vestmarka kirke og på Eidskog bygdetun Almenninga.  Onsdag tredje juli var de tilbake i Vestmarka kirke med en ny Sommerkonsert.

Berit Billingsø og Knut Kristian Mohn ga publikum i Vestmarka kirke vakker klassisk musikk på årets første Sommerkonsert.

Midtveis i årets første Sommerkonsert arrangert av Kirkemusikalsk utvalg i Eidskog introduserte pianist Berit Billingsø  Chopins ”Vals i ciss-moll op. 64 nr. 2” med de fine ordene -Med denne valsen snakker Chopin til sjelen. Og etter å ha spilt denne vakre valsen skjønte publikum betydningen av ”Å snakke til sjelen”.

Berit Billingsø på klaver var med på å gjøre onsdagens Sommerkonsert til en festforestilling.

Solospillet til Berit Billingsø var et innslag i årets første Sommerkonsert som startet med ”Ack, Vârmland, du skøna” hvor Knut Kristian Mohn beviste at hans fyldige tenor passet utmerket i Vestmarka kirke. I løpet av kveldens konsert fikk publikum oppleve en tenor med perfekt tonefølge som sang og spilte kjente klassiske perler av blant andre Grieg, Peterson-Berger, Kvandal, Paulsen, Tsjaikovskij og Sibelius. En musikk som gjorde sitt til at på tross av kjølig vær så ble stemningen inne i kirken mer enn varm nok. En stemning og en musikalsk opplevelse hvor publikum applauderte i imponerende glede etter hvert innslag, og hvor de selv fikk være deltakende sangere i Eidskogsangen som var konsertens siste nummer.

Publikum på årets første Sommerkonsert applauderte godt og lenge etter hvert nummer.

Tenor og klaver
Både Berit Billingsø og Knut-Kristian Mohn har sterke bånd til Vestmarka, og begge ga til kjenne i løpet av konserten at de følte seg hjemme i stedets kirke. Knut-Kristian har for lengst opparbeidet seg et kjent navn i norsk og utenlandsk operaverden med sin gode og fyldige tenor, og Berit, nytilsatt kantor i Vinger menighet har ved flere anledninger imponert med sitt eminente pianospill. Men onsdag tredje juli opptrådte tenoren og pianisten sammen igjen, til stor glede for vel 60 publikummere i Vestmarka kirke.  

Erling Hauer takket Berit og Knut-Kristian for en flott Sommerkonsert.
Et imponert publikum ga Berit og Knut-Kristian stående applaus da årets første Sommerkonsert var over.