Seminar for full musikk

Søndag 22. september var det hornmusikk som sto i sentrum ute og inne i Vestmarka Samfunnshus. Årsaken til de velklingende og lydhøre musikkaktivitetene var seminaret som Vestmarka Hornorkester holdt for Eidskog Skolekorps.

De eldste medlemmene i Eidskog Skolekorps hadde stort utbytte av seminaret.

På seminaret var det flere av de eldste i skolekorpset som fikk være med vertskapet Vestmarka Hornorkester for å prøve seg på litt mer avansert hornmusikk. Etter innsatsen og spillegleden å dømme fungerte ”gjestene” godt som fullverdige medlemmer, noe som tegner bra for fremtiden og rekrutteringen til bygdas musikkmiljø.

Innsatsvilje og uteliv

Et seminar høres alvorlig ut, og det var alvoret og innsatsviljen som preget elevene og instruktørene hele søndagen. Det var mye øving og hornmusikk både i fest-/gymnastikksalen og i et klasserom, men i og med at været var i godlage ble det mange økter utendørs både med lek og uformell korpsopplæring.

John Salberg har i mange år vært med i Vestmarka Hornorkester, men på seminaret lærte han de yngste kunsten å få musikk ut av et blåseinstrument.

Men ved alle store seminar blir det ikke øving og læring uten mat- og drikkepauser. Så ved søndagens korpssamling fikk alle deltakerne servert middag som besto av kjøttboller med mettende ”pottitmos”, kringle og sjokolade kake. Seminarmaten tok damene i Vestmarka Sanitetsforening seg av, noe som var med på å tilføre unge og voksne korpsdeltakere mye energi. For et korpsseminar er både fysisk og mentalt krevende.

Hilde Finsrud ga aspirantene både teoretiske og instrumentale oppgaver.

Inger Lise Kessler er mangeårig leder i Vestmarka Hornorkester, og etter seminarets  avslutningskonsert søndag oppsummerte hun dagen på følgende vis : -Jeg var litt spent før seminaret begynte, og selv om jeg nå er litt sliten må jeg medgi at dette gikk bra. Jeg har forstått det slik at alle deltakerne i Eidskog Skolekorps har hatt stort utbytte av alt som har skjedd her, og at alle deltakerne vil se tilbake på seminaret som en god og lærerik opplevelse.

Alle deltakerne måtte være med i de mer uformelle aktivitetene på seminaret.
Seminarets dirigent Mats Lindahl måtte titt og ofte tone ned ivrige musikere.
Tubaistene i Vestmarka Hornorkester laget mange mørke toner på seminarets øvelser.
Den hornblåsende dirigenten Mats Lindahl i Vestmarka Hornorkester hadde gitt plass til de eldste musikerne i Eidskog Skolekorps i tillegg til sine egne medlemmer.
Vertene i Vestmarka Hornorkester var fulltallige på søndagens seminar.
Aspirantene i Eidskog Skolekorps brukte mye tid på å lære noter av Hilde Finsrud.