Ryttere i vårsol

 I varmende vårsol lørdag 13. april startet og fullførte 14 deltakere årets Påskeritt med start og mål hjemme hos Ida Marie Huse Gulbrandsen og Freddy Ingelsrudøya med datter og sønn i Mobekkveien på Vestmarka.  Rittet ble arrangert av Eidskog Ride og Kjøreklubb. En klubb som ble stiftet i 1979 og som derfor har 40-års jubileum i år.

Ida Gulbrandsen er nyvalgt leder i Eidskog Ride og Kjøreklubb, og i årets Påskeritt stilte hun til start med Verano, en havblods vallak fra Lettland.

Påskeritt og jubileum

Ida er nyvalgt leder i Eidskog Ride og Kjøreklubb og hun strålte om kapp med sola da ekvipasjen startet på det vel syv kilometer lange rittet.  –Eidskog Ride og Kjøreklubb ble stiftet allerede i 1979, og har derfor 40-års jubileum i år, forteller Ida da hun og de andre deltakerne i årets Påskeritt hadde kommet i mål etter omtrent syv kilometer på vårlige grusveier. –Men årets Påskeritt gikk bra uten nevneverdige ulykker, og både hester og ryttere hadde en fin tur til Askerud med retur Mobekkveien, forteller hun etter målpassering. Og da alle deltakerne var vel fremme hjemme hos Ida ble det hygge rundt bålet og grillen hvor alle, både deltakere og gjester fikk slukket både sult og tørst i form av pølser, hamburgere, sjokoladekake, brus og kaffe. Og vårsola skinte og varmet fra en skyfri himmel hele dagen.

Alle deltakerne i årets Påskeritt fikk sløyfer og påskeegg i premie.

Årets Påskeritt betydde starten på en aktiv sesong for Eidskog Ride og Kjøreklubb, og lederen kan friste de 80 medlemmene med arrangementer i jubileumsåret for både erfarne ryttere, grasrota og de yngste. -I løpet av året kan vi tilby våre medlemmer flere turritt og kjøring i skogsterreng i tillegg til sprang og dressur i trygge og gode forhold, opplyser Ida som også kan love en god markering av 40-års jubileet. –Klubben har siden starten vært med på både opp- og nedturer, men etter nystarten i 2007 har klubben vært på offensiven, og med et stadig økende påfyll av nye medlemmer ser vi lyst på fremtiden, avslutter Ida Marie Huse Gulbrandsen. –Men vi ønsker å motta bilder og historier fra klubbens aktiviteter i årenes løp siden starten for 40 år siden, så ta kontakt med oss i styret hvis dere har noe å bidra med.

Selma Huse Andersson og fjordingen Prins varmet opp i vårsola før start.
Johanna Wahl (t.v.), Mathilde Hagen og Lise Fjeld Johansen syntes Johanna Nygård Bakken hadde ei fin klubbjakke.
Johanna Nygård Bakken er godt vant med hester, og vårens Påskeritt gjennomførte hun og 15 årige Gwennolin med glans.
Endelig målpassering.
Søstrene Johanna og Josefin Wahl og mor Jorild Sæther syntes grillpølsene var vel fortjent etter en strabasiøs tur.
Johanna Wahl måtte kose litt med Prince(t.v.) og Belinda etter et vellykket Påskeritt.
Birgit Huse Gulbrandsen og deltakende datter Selma hygget seg godt og lenge med grillmat etter årets Påskeritt på Vestmarka.