Reven rasker over isen

Søndag 28. januar var det revejakt i områdene rundt Vestmarka. I løpet av natt til søndag hadde det kommet så mye snø at de 24 ivrige jegerne fant mange revespor. Men at uttrykket ”Lur som en rev ” er sant fikk både de unge og mer erfarne jegerne erfare. For på tross av flust med revespor ble det ikke løsnet et eneste skudd i løpet av søndagens revejakt.

Hundefører Anders Ljøner Johnsen og Orix hadde en fin dag i skogen selv om revefangsten uteble. Og sammen med de andre hundene som var med på revejakten var også Orix i bånd.

Revejegerne fikk mye og velsmakende mat tilberedt av kokk Stig Jacobsen, som i tillegg til matlaging snart utgir egen kokebok.

Revejakten siste søndag i januar var en ide som brødrene Vidar og Bjørn Huse hadde i tankene. Og denne ideen resulterte i et samarbeid mellom de forskjellige grunneierlagene på Vestmarka, Stangnes og Tobøl. Ved hjelp av moderne og elektroniske ”jungeltrommer og røyksignaler” møtte 24 jegere og noen hunder i bånd opp søndag morgen for å jakte rev, og selv om det ikke ble noen jakttrofeér å vise til fikk alle en fin dag ute i skogen. En dag med ny snø oppå skareføre hvor alle jegerne og hundene fikk en lang, velsmakende og hyggelig lunsj i gapahuken Jægern.

Lang tid forut for jaktlunsjen hadde kokk Stig Jacobsen laget i stand velsmakende retter i de to grillpannene. Rykende varme panner med heimlaga pølser ispedd egg, bønner og forskjellige grønnsaker i den ene, og med fristende strimler av svinekjøtt i den andre. Stuttreist mat som gikk ned på høykant hos sultne jegere. Og etter denne fyldige og mektige lunsjen bar det ut i skogen igjen for å følge flere revespor men uten å felle noen rev. For reven lot seg ikke lure denne dagen, for den hadde nok ”Rasket over isen” og dratt langt til skogs.

Det ble servert mye god mat til 24 revejegere i gapahuken.
En panne med svinekjøtt fristet også.

En av de eldste jegerne var Vidar Huse, og han hygget seg med god mat i gapahuken.

 

Jacob Lund var yngstemann som fulgte revesporene uten hell, men pølser stekt på bålet i gapahuken smakte godt.

Bjørn Huse er leder i Vestmarka Jeger- og Fiskerforening og en ivrig jeger, men i løpet av revejakten fikk heller ikke han noe trofé å vise til.