Nytt om Vardåsen

Turgåere og trimere som tar turen til Vardåsen drar kjensel på bildet under. Men vi kan presentere ikke bare en, men to nyheter fra Vardåsen!

Bålpanna er første nyhet. Dvs. den kom på plass allerede 7. februar. Kjell Sørli med flere vasset i løssnøen og bar den til topps.

Foranledningen var at Vestmarka Auto vant ei bålpanne i KIL-lotteriet. Men bruk av åpen ild på bensinstasjon er fortsatt en dårlig plan, og Kjell henvendte seg til Grendelaget med spørsmål om de kunne donere til Vestmarka-samfunnet. Grunneier Arne Sørli var positiv, og det er historia bak at ei flott bålpanne kan brukes av besøkende når det er tillatt. I forskriften står det: «Det er i tidsrommet 15. april til 15. september forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen.»

Men vi varslet en nyhet til. Det har dukket opp et skilt på Vardåsen som peker mot Knutbru. En flott sti fører deg en stubb i den retning, men foreløpig ender du i en skogsbilveg som tar deg videre til Hønnlia. Men derfra kan du jo gå veglangs ned til Knutbru. Sti gjennom skogen kommer.

Til slutt tar vi med at det også er fint skiltet fra Vardåsen og ned til Enga-torvet.

Og har du ikke sett tuftene etter Vardåsheimet, så ligger den nær toppen. Les gjerne denne saken.