Mzuri sana

Da veldedighetskonserten var ved veis ende fikk hver bidragsyter overrekt en pose godteri i stedet for blomster mens publikum klappet for den gode underholdningen.

Mzuri sana er kenyansk og betyr veldig bra. To ord som sier alt om veldedighetskonserten som barn og unge eidskoginger holdt søndag kveld for en fullsatt Vestmarka kirke.

Beda Øiseth Johansen sang Beatles- melodien “ With a little help from my friends” akkompagnert av kantor Lars Mensonides på piano.

”Barn synger for barn” var tittelen på veldedighetskonserten i Vestmarka kirke søndag. En konsert hvor en nesten fullsatt kirke ble mektig imponert av det som de unge presterte av sang og musikk. Både de to korene og fem solistene imponerte stort med sang og fiolinspill. Mellom vokale og instrumentale prestasjoner var det avsatt tid for felles salmesang, kollekt og innsikt i livet på Uzima Centre i Nairobi fortalt av Nils Christian Faarlund. Publikum var lydhørt med underveis i konserten, både med fyldig salmesang og langvarig applaus etter hver opptreden. En applaus som beviste at det musikalske som kom publikum til del på konserten var sjeldent god. De som var med og laget god musikk i Vestmarka kirke var foruten korene ToBaGo og Skolekoret fra Eidskog Montessoriskole sangerne Beda Øiseth Johansen, Jacob Stenslet og Ellinor Haug Aaserud og de fiolinspillende søstrene Sara og Amalie Lorch-Falch.  Barn og unge fra Eidskog som sang og spilte for enda flere barn og unge ved Uzima Centre.

Det ungdommelige sangkoret ToBaGo både sang og klappet takten på veldedighetskonserten.

Uzima Centre

Både sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo og Nils Christian Faarlund hadde søndag iført seg klær som var designet og laget av syjentene på Uzima Centre i Nairobi.

Uzima Centre ligger i industri- og slumområdet  Embakasi i utkanten av Nairobi i Kenya og har omtrent 400 brukere , fordelt på barnehage, forskole, barneskole, rehabiliteringsprogram for ungdom og tilbud og opplæring i data. Nils Christian Faarlund har i mang år vært delaktig i alt som skjer og har skjedd i Uzima Center og er derfor godt kjent her. Søndag var han, sammen med sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo med og ledet konserten. –For snart ti år siden ble tredje etasje på Uzima Centre bygget ferdig med økonomisk hjelp fra blant andre menighetsrådene i Eidskog og Vestmarka. Det er også fullført en idretts- og lekeplass på senteret som var et samarbeid med Matrand Cup. Og i opplevelsesrommet/biblioteket stimuleres elevene til læring i sang, dans, musikk og bli glade i å lese bøker. Guttene på snekkerverkstedet har laget alle møblene i rommet og gardinene er sydd av jentene på systua, forteller Nils Christian og avslutter med å berømme alle sangere og musikere som gjorde konserten mulig. –Og alle sang og underholdt gratis slik at hele kollekten på 8.000 kroner går rett til Uzima Centre og de fattige elevene uten fordyrende mellomledd og administrasjon, avslutter en fornøyd Nils Christian Faarlund da veldedighetskonserten var ved veis ende.

Ellinor Haug Aaserud sang både “Halleluja” og “Can`t help falling in love”.
Jacob Stenslet sang blant annet “Tears in heaven” på konserten.
Monika på piano og TOBAGO-dirigent og gitarist Håkon akkompagnerte skolekoret.
Solveig dirigerte skolekoret og spilte fløyte.
Sara (t.v) og Amalie Lorch-Falch trakterte sine fioliner på en imponerende måte.
Vestmarka kirke var fylt opp med et publikum som klappet ivrig etter hvert nummer.