Aktiv i 100

Det ble folksomt foran gapahuken i Brustadvika da over 34 ble fotografert etter siste turen i 2017.

Tirsdag tredje oktober var det avslutning for turgruppa som hver tirsdag fra april har møttes i Brustadvika for å vandre i nærmiljøet rundt omkring på Vestmarka. Og at denne ukentlige trimturen har vært av det positive slaget vitnet tirsdagens avslutning om. Hele 34 vandrere fra flere steder i Eidskog møtte opp i Brustadvika og gikk en times tur til Polfossen i Buåa og tilbake til gapahuken ved bredden av Harstadsjøen.

Tre jenter frontet de glade trimmerne på vei mot gapahuken.

 

Etter avslutningvandringen til Polfossen  i Buåa på årets siste tur for deltakerne i Aktiv i 100 som endte opp ved gapahuken i Brustadvika ble det servert et solid måltid. Et måltid bestående av varme pølser i lompe med tilbehør og mineralvann med fersk Vilja- kringle og bålkokt kaffe til dessert. Et velsmakende måltid som fikk fart på praten og latteren. Og helt til slutt ble det populær trekning fra turloggen med mange gevinster.

Kai brukte samekniv da han delte opp kringla.

 

Turleder Kai Ljøner har vært mer enn fornøyd med årets turer i Aktiv i 100, og han forteller at det nå er 71 navn på SMS-lista. –Siden april har vi gått 30 turer på til sammen 166 kilometer i lokalmiljøet. I turloggen har vi i år fått 547 signaturer, og selv om vi i dag har avslutningsmarkering her i Brustadvika er det ønske om å danne DNT seniorgruppe for vinterlige turaktiviteter. For det er flere i vandregruppa vår som ønsker å være aktive også til vinteren, avslutter Kai Ljøner i det han enda en gang serverer kaffe fra den sotete kaffekjelen.

Varme pølser skaper glede.
De varme pølsene gikk raskt unna.
Det var godt å hvile på benken etter årets siste trimtur på Vestmarka.
Arne og Oddbjørn samtalte hele veien fra Polfossen tilbake til Brustadvika.
Alder ingen hindring for trimturer.
Det ble også tid for den gode samtalen.
En hel familie etter turen til Polfossen.
Gevinstene var mange og populære.
I gapahuken er det godt å sitte når regndråpene kommer.
Det er godt å hvile ved bredden av Harstadsjøen.