-Kom til den hvitmalte kirke

Først må veggene gis et strøk grunning før det skinnende hvite dekkstrøket påføres med profesjonell hånd.

 

For mange år siden var det en sang som gikk igjen hver mandag i Ønskekonserten, og den het ”Kom til den hvitmalte kirke”. Utvendig ble Vestmarka kirke nymalt for vel to år siden og fremstår i dag skinnende hvit. Men innvendig har fargen på veggene vært av det mørke og litt dystre slaget, noe som det i disse dager blir gjort noe med. Så utpå nyåret vil kirkegjengerne bli møtt av en hvitmalt kirke både ut- og innvendig.

 

Det er høyt under taket i kirkerommet, men med innleid stillas er det enkelt å male også i høyden.

Det er et tidkrevende arbeid enmannsbedriften Johnny Spångbergs Målarservice fra Gunnarskog har begitt seg utpå. For det er et møysommelig arbeid å male omtrent 450 kvadratmeter som er veggflaten inne i Vestmarka kirke. –Jeg har drevet Spångbergs Målarservice siden 1996, men det er første gangen jeg har tatt på meg et så stort og tidkrevende arbeid som å male så store flater som her, smiler Johnny som ikke på noen måte ser negativt på kirkemalingen. –Jeg visste hvor mye arbeid dette innebar så derfor er det ingen overraskelse at det vil ta lang tid før de mørke veggene her blir hvite.

Johnny Spångberg trives godt i Vestmarka kirke selv om det er et stykke igjen til at de mørke veggene vil fremstå skinnende hvite.

 

Resten av desember vil malerarbeidet gå saktere enn ønskelig. Dette fordi at det vil foregå mange aktiviteter her med gudstjenester, barnedåp og jula som skal synges og spilles inn. –Jeg tar derfor fri resten av året og starter opp igjen rett etter nyttår, forteller kirkemaleren som regner med at om ikke altfor lang tid etter nyttår så vil hele Vestmarka kirke fremstå hvit både ut- og innvendig. Så da blir kanskje sangen ”Kom til den hvitmalte kirke” til en salme som bør synges ofte i Vestmarka kirke.