Juletrefest i rødt, hvitt og blått

Et skinnende Lucia-tog på plass på scenen.

Onsdag 13. desember var det stor aktivitet i samfunnshuset på Vestmarka, for da var det foreldreutvalget i Eidskog Naturbarnehage som arrangerte både Luciadagen og årets juletrefest samtidig. Og med to slike store feiringer på samme kveld ble det travelt for små nisser med røde og blå luer i tillegg til hvitkledd Lucia med lys i håret og terner og stjernegutter med lys i hendene. Og med unger som sang både rent og høyt etterfulgt av grøt og lussekatter var det bare glede å spore hos små og store.

Lucia og Stjernegutt synger høyt og klart.

Med disse to arrangementene samme kveld ble det mer enn nok å gjøre for barna i barnehagen med foreldre, søsken, besteforeldre og barnehageansatte i samfunnshuset. Feiringen av Lucia gikk stille og rolig for seg, med barn som syngende Lucia-sangen gikk i rekke og rad opp på scenen og fortsatte med flere gode sanger. Sanger som fullt fortjent fikk beundrende applaus fra kveldens publikum. For fra scenen kom den ene sangperlen etter den andre akkompagnert av pianist Ole Viggo. Perler som ”Hematt tell jul”, ”Musevisa”, ”Tenn lys”, ”En stjerne skinner i natt”og ”På låven sitter nissen” ble sunget med glede fra de ungdommelige sangerne. Sanger som skapte både glede og god atmosfære i Vestmarka Samfunnshus.  Etter de unges glade sang ble det servert nissegrøt og rød saft etterfulgt av lussekatter og kaffe for de voksne.

Etter all maten var det tid for noen runder på madrassen.

 

Men etter bespisningen var det tid for gammeldags juletrefest med utlodning med mange gevinster, nissebesøk og glade unger som med latter og glede klatret i ribbeveggen, hoppet på gummimatte og sprang støyende frem og tilbake i festsalen. Akkurat som en juletrefest skal være og som den alltid har vært.

Et juletre hører til på en juletrefest selv om det er Lucia-dagen.
Fem som synger Lucia-sangen.
Pianist Ole Viggo akkompagnerte det store koret.
På scenen i festsalen skinte det i både rødt, hvitt og blått.
Det var noen som tro til med solosang.

Grøten smakte helt fortreffelig.
Lucia med følge har avsluttet sangen.
Barnehagestyrer Toini dirigerte koret.
Lussekatter med rosiner er godt.
På en juletrefest er det lov å springe innomhus.
Det var flere som syntes godt om grøten.
Lykken er å vinne en gevinst.