Knerten og juletreet

Årets tenning av juletreet og belysningen på brua i Brustadvika ble ingen folkefest i år. Årsaken til dette var at byggingen av ”den nye” fylkesveg 21 over ”Cambi-tomta” skulle være ferdigstilt med et uoversiktlig og farlig kjøremønster som resultat. Vestmarka Vel bestemte derfor av sikkerhetsmessige grunner at årets julegrantenning skulle foregå i stillhet. Og selv om den nye vegen ikke var åpnet for ferdsel første søndag i advent ble både juletreet og lyset på brua tent som tidligere år, men uten den tradisjonelle folkefesten. Men alle som hadde gledet seg til tenning av juletreet i Brustadvika søndag tredje desember fikk en positiv overraskelse den påfølgende tirsdag, mye takket være den nye filmen ”Ekspedisjon Knerten”.

Det ble solgt 138 billetter til filmforestillingen ”Ekspedisjon Knerten” i samfunnshuset tirsdag kveld.

 

 

 

 

Det ble solgt 138 billetter til filmforestillingen ”Ekspedisjon Knerten” i samfunnshuset tirsdag kveld. Grunnen til det store billettsalget var at Knerten er meget populær hos den yngre garde, men årsaken var like mye at Vestmarka Vel spanderte halve billettprisen til alle publikummere. Men vel så mye som halvering av inngangspenger gikk det rykte om at det etter Knerten-forestillingen skulle foregå mye positivt ute på skoleplassen. Så både Knerten og ryktet var nok årsaken til folkevandringen og til tider det høye lydnivået i kinosalen både før og under forestillingen.

Den store overraskelsen startet rett etter filmens slutt da alle skulle ut og hjem. For ute i gangen ble kinopublikummet møtt av flere fra Vestmarka Hornorkester som serverte glad julemusikk på sine instrumenter. Etter flere melodier innendørs gikk musikantene ut og fortsatte konserten i friluft. Ute var det varmende fyr i bålpanna og både store og små fikk servert gløgg, pepperkaker og noen poser med noe godt i. Så i stedet for fest i Brustadvika første søndag i advent ble det i stedet ”Ekspedisjon Knerten” i kinosalen etterfulgt av hornmusikk, pepperkaker, gløgg og litt godteri i friluft tirsdag kveld. Og resultatet ble en fest for det lysende juletreet i Brustadvika. Et juletre som i år var en gave fra André Fjeld til alle innbyggerne på Vestmarka.