Snø og kulde ingen hindring

Vintertrim 5
Trygve Taugbøl (t.v.), Kari Taugbøl, Berit Gulbrandsen, Kai Ljøner og Ragnhild Nilsson er trofaste turgåere i Aktiv i 100 Vestmarka.

Tirsdag femte desember var det tolv tobente fra Eidskog og Aurskog-Høland sammen med tre firbente som satte pris på denne vinterlige og vakre dagen. Det var de mest ivrige i trimgruppa til DNT Aktiv i 100 Vestmarka som enda en tirsdag ville ut i naturen samtidig som de fikk en ny porsjon Vestmarkahistorie med på turen.

Denne tirsdagen ble det et nytt start- og målsted i stedet for Brustadvika. Ene og alene for at den nye midlertidige veien over Brustadvika ikke var helt ferdig. Men de tolv turgåerne så ikke dette som et problem, for turleder og guide Kai Ljøner hadde denne dagen lagt start og mål til ”Vestmarka sentrum ved butikka” hvor han fortalte om dette området og hvordan det var her i gamle dager.

Etter ”briefingen” i sentrum gikk turen videre over Ombergjordet med stopp ved Kirkestua. Inne i varmen fortalte guide Kai om husets historie som i hans barndom huset storskole i første etasje og leilighet til lærer Nilsen med familie i andre etasje. Kai fortalte også om ryktet om at det spøker i huset. Etter historien om Kirkestua gikk vandrerne videre i vakker natur mens guide Kai fortalte om grensene mellom Rambølsgårdene før og nå. Så etter ny viten fortsatte ferden videre til turens endepunkt som denne vinterdagen var gapahuken ved Jegeråsen. Her ble det tent et varmende bål og dagens niste ble fortært mens praten gikk livlig en lang stund før vandringen gikk tilbake til ”Vestmarka sentrum”. Så tirsdagens tur for trimmerne i Aktiv i 100 Vestmarka beviste at snø og kulde ikke er noe hinder for å bevege seg utendørs.

Vintertrim 1
Etter at guide Kai Ljøner hadde fortalt om historien til Vestmarka kirkestue gikk vandringen videre mot gapahuken ved Jægeråsen.
Vintertrim 4
Både to- og firbente fulgte godt med da Kai fortalte om Rambølsgårdene.
Vinertrim 3
Guide Kai Ljøner kan sin historie om Vestmarka.
Vintertrim 7
Tolv tobente og tre firbente trimmere på vei mot tirsdagens endestasjon som var gapahuken ved Jægeråsen.
Vintertrim 6
”Vi vandrer med freidig mot” i vinternatur på Vestmarka.