Kirkestuebasar ga økonomisk gevinst

Det blir trangt om plassen da salget av basarlodder er i gang.

Den årlige vårbasaren i Vestmarka Kirkestue fredag kveld 26. april trakk til seg mye folk som kjøpte lodd, vafler og boller for over 23 tusen kroner. Penger som i sin helhet skal brukes til opprusting av kirkestuen, i første omgang å gjøre andre etasje om til Vandrerhjem.

Det var mange gamle kjente som fylte opp stolene i salen til Vestmarka Kirkestue fredag kveld, det som for mange år siden var både folkeskole og lærerleilighet. Grunnen til den velfylte salen var den årlige vårbasaren. En basar som enda en gang fristet med velfylte basarbord, nystekte vafler, kanelsnurrer, kaffe og rød saft. Og denne sammensetningen laget god basarstemning og løse lommebøker, noe som resulterte i fulle pengeskrin som inneholdt over 23 tusen kroner da basaren var over. Penger som i sin helhet skal brukes til oppussing og fornying i kirkestuens andre etasje.

Monika Nilsen Walter (t.v.), Ingeborg Fjeld og Kilma Hauer skapte god stemning med vakker sang.

Vandrerhjem

I følge leder i Menighetsrådet på Vestmarka, Håkon Hauer har det blitt bestemt at hele andre etasje skal oppgrades og moderniseres med tre nye soverum med køye- og andre senger. –Allerede i sommer er planen den at hele andre etasje skal stå ferdig slik at denne nyoppussede delen skal bli Vandrerhjem med tilbud om overnatting. Denne oppussingen vil kreve en del organisering og dugnadstimer, så det er bare å melde seg på, forteller menighetsråds leder Håkon da fredagens basar var ved veis ende. Og da sanitetsleder Anita Pedersen helt til slutt opplyste om at Vestmarka Sanitetsforening ønsker å servere kveldsmat til hele dugnadsgjengen ble det fart og glede i basargjestene. Så da blir det nok Vandrerhjem i andre etasje i Vestmarka Kirkestue i nær fremtid.

Mange av basarens gevinster luktet godt.
Sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo kunne kunsten å steke gode vafler.
Beate Fjeld (t.v.) og Laila Eriksen har vært på vårbasar før, og hver gang smaker vaflene like godt.
Det blir tid for både kaffe og prat da gamle kjente møtes på basar i Vestmarka Kirkestue.
Kapellan Morten Hagen Grindvoll var med på å selge mange lodd på basaren.
Aud Rambøl selger lodder til Ingrid Kraft.
Monika Nilsen Walter og Håkon Hauer sto for underholdningen på basaren, og Pengegaloppen egnet seg godt som allsang.
Jan Tore Halvorsen (t.v.), Erling Hauer og Svein Judin var tre som hygget seg med god underholdning, vafler, boller og kaffe på kirkestuebasaren.
Solveig Rapstad er styremedlem i Vestmarka Menighetsråd og en ekspert i vaffelsteking.
Jan Tore Halvorsen reiste hjem med mange gevinster.
Tomasine Kisen vant en av tre hovedgevinster.