Kapellanens avskjedsgudstjeneste

Kirkeverter Håkon Hauer og Marianne Engesvik Vold var medhjelpere under avskjedsgudstjenesten til kapellan May Helen Sæther.

Søndag 14. januar tok kapellan May Helen Sæther en høytidelig og humoristisk avskjed med menigheten i Vestmarka kirke. Gudstjenesten søndag ble først ledet av sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo som forrettet på vanlig vis, inkludert barnedåp, før May Helen Sæther tok over og holdt sin siste preken som kapellan i Eidskog. En preken hvor hun blant annet takket eidskogingene for en god og begivenhetsrik tid i kommunen. Hennes nye prestegjerning vil bli i Rendalen kommune. En kommune i øvre del av Hedmark som på tross av størrelsen bare har omtrent 1700 innbyggere, men fire kirker.

Dagens dåpsbarn Karsten Olenius Lindkjølen Haget var også med i inngangsprosesjonen.

-Det er et godt stykke fra Eidskog til Rendalen, men begge kommunene ligger i samme fylke, og dette gjør sitt til at avstanden ikke virker så stor, fortalte hun søndagens menighet der hun fra prekestolen holdt dagens preken. –I dag holder jeg min lengste preken noen sinne. En preken som er 16 meter lang, fortalte hun. For i løpet av hennes avskjedspreken var det mange i menigheten som lurte på hvorfor det underveis kom en lang papirstrimmel fra prekestolen og ned på kirkegulvet. Men da enden på den lange papirstrimmelen kom dalende ned og la seg til rette på gulvet informerte hun at dagens preken var skrevet på denne 16 meter lange papirstrimmelen. Så humoren var med også i den siste prekenen som May Helen Sæther holdt i Vestmarka kirke.

Soknepresten ønsket velkommen til kirkekaffe i Kirkestuen.

 

 

Og etter barnedåp, takkoffer, salmesang, tekstlesing, velsignelse, kirkelig informasjon og nattverd var avskjedsgudstjenesten ved veis ende, etterfulgt av kirkekaffe i Kirkestua med solid bevertning og avskjedsgaver og gode ord til kapellanen.

Kapellan May Helen Sæther og sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo i inngangsprosesjon.

Kirkekaffens matbord var på grunn av kapellanens avskjed av det fyldige slaget.
May Helen Sæther og ektemann Roger hadde satt på seg sine personlige trøyer til søndagens kirkekaffe.