Fri for høydeskrekk

Johnny Spångberg lider ikke av høydeskrekk, for fra gulv til tak er det opptil åtte meter og den innleide liften har en tendens til å svaie litt.

Det er en møysommelig jobb å male veggene inne i Vestmarka kirke. Men etter mange uker med iherdig jobbing, bare avbrutt av kirkelige handlinger ser kirkemaler Johnny Spångberg enden på det å male omtrent 450 kvadratmeter vegger. Og ved hjelp av innleid lift lar det seg også gjøre å male i høyden.

Litt fugemasse er godt å ha når sprekkene i panelet er litt for store.

”Til lags åt alle kan ingen gjera”  er tittelen på en sang skrevet av Ivar Aasen, og denne tittelen passer godt på de forskjellige reaksjonene som har blitt ytret i løpet av malerarbeidet i kirken. For selv om de fleste ser positivt på at kirken nå fremstår med lyse vegger er det flere som på sosiale medier har ytret seg negativt til fargevalget. ”Veggene bør fortsatt være mørke, for det er vi vant med” er noen av ytringene. Men fargevalget har maler Johnny ikke noe med, for både medlemmene i menighetsrådet og fargeeksperter fra bispedømmet har vært enige i fargevalget.  Veggene er derfor ikke helt hvite, for det hvite har fått litt farge i seg slik at veggene står mer til det brune taket og søylene. Så det er nok bare snakk om tid før de fleste har glemt hvordan fargene på veggene inne i Vestmarka kirke så ut ”før i væla”.

Johnny er aldri alene i Vestmarka kirke, for hver arbeidsdag har han med seg sin mangeårige firbente og snille venn.
Det er høyt fra golv til toppen av veggen over prekestolen.