Nå er jula sunget og spilt inn

Vakker musikk og stemningsskapende lys gjorde at publikum koste seg da jula ble sunget og spilt inn i Vestmarka kirke 3. søndag i advent.

Visst er det nødvendig med hornorkester på 17. mai. Men å synge og spille jula inn ville også vært et mageplask uten vårt kjære Vestmarka Hornorkester og Vestmarka Sangkor. Duoen Anne & Vidar representerte en tredje musikksjanger, og kompletterte opplevelsen.
(Foto: Astri Kløvstad)

 

Konserten, som var i regi av kirkemusikalsk utvalg, ble ledet av vikarprest Thomas Midtsund. Han relaterte flere av sangtekstene til julebudskapet slik at det aldri var noen tvil om konsertens forankring.

Publikum/menigheten fikk lov å utfolde seg i allsangen med fire kjent julesalmer. Den første var Tenn lys, og tittelen fikk en ekstra dimensjon denne gangen: kulturlivet på Vestmarka har nettopp fått vederlagsfri tilgang på proft lysutstyr, og dette var første gangen det ble brukt. Konserten ble følgelig en opplevelse for både øyne og ører. Den mobile scena som vi også har tilgang til, ble brukt for å gjøre både hornorkesteret og sangkoret mer synlig. Dermed fikk publikum bedre kontakt med utøverne og vice versa.

 

Det var opplagte utøvere som endelig nådde målet for en høst med mange kor- og sangøvelser. Anne og Vidar serverte kjente sanger på løpende bånd. På flere av sangene sang de hvert sitt vers, og som duett på refrenget. Stilla natt er en av deres merkevarer.

 

 

Vestmarka Sangkor leverte som vanlig. Selv om det ikke er mer enn 4 karer med i koret, var sangene arrangert slik at det likefullt ble flott balanse mellom stemmene. Dirigent Solveig Hem Sørli er energisk og entusiastisk, og det smitter over på sangerne.

 

 

Hornorkesteret måtte melde avbud i fjor. I år var de tilbake for fullt. De har utviklet seg videre. Christmas sing-along er teknisk krevende, men den ble framført med presisjon under ledelse av dirigent Mats Lindahl.  Den var et uventet høydepunkt.

 

 

På slutten av konserten ble kreftene forent. Sangkoret og Hornorkesteret framførte Nordnorsk julesalme. Den er rørende vakker, og samspillet satt. Thomas Krigstrøm, som mikset lyden, sørget for at både kor og hornorkester kom til sin rett.

 

Det er en tradisjon for denne julekonserten at O helga natt er siste nummer som framføres. Håkon Hauer har ofte vært solist på denne krevende melodien der de fleste må melde pass før en kommer høyt nok. Håkon nådde toppen i år også, og hadde veldig god støtte i koret.

 

Konserten ble avrundet med Deilig er jorden, og organisk Sigrid Bråthen akkompagnerte på orgel.

På vegne av alle oss som lyttet, takk for opplevelsen dere ga oss!

Vestmarka Sangkor, og dirigent Solveig Hem Sørli.
Dirigent for Vestmarka Hornorkester, Mats Lindahl.
«Leselyset» ble skrudd på under salmesangen.
Erik Grande, lettlært kar som styrte lyset.
Lys på sangkoret. I tillegg stemningslys i bakgrunnen.