Julemusikalsk høytidsstund

I adventstida er tilfanget av julekonserter stort, nasjonalt kjente artister farer fra kirke til kirke. I Eidskog er vi så heldige å ha lokale utøvere som innenfor rammen til kirkemusikalsk verksted generøst inviterer alle til å være med på en julemusikalsk stund på ettermiddagen 3. advent.

Utøverne var de samme som tidligere; Anne & Vidar, Vestmarka Hornorkester, Vestmarka Sangkor og kantor Sigrid Bråthen. Kapellan Morten Hagen Grindvoll ledet arrangementet. Lyd & lys var flott og Håkon Hauer entret scenen da konserten hadde bygd seg opp til O helga natt.

Ingen av de som valgte Vestmarka kirke denne ettermiddagen angret. Sangerne var samsunget og blåserne samspilte. Dirigentene Solveig Hem Sørli og Stina Widèn inspirerte sine utøvere og det så ut til at alle slapp ned skuldrene og trivdes i rampelyset.

Vi hører at det ligger mye øving bak, mange søndagsøvinger for hornorkesteret og mange mandagsøvinger for sangerne. Terping på nye sanger, og vri på noen «gamle». Vi husker på det når vi benker oss i kirka og får være med når fruktene fra en hel høsts øving skal konsentreres ned til en drøy times prestasjon.

Takk for at vi fikk være med da dere bød opp til musikalsk julefest!