Julebord med nostalgisk sang og musikk

For åttende gang inviterte Saniteten og Vestmarka Grendelag med sine mange medhjelpere til julebord i samfunnshuset søndag før advent. Denne gastronomiske og musikalske tradisjonsfesten er for  nåværende og utflyttede vestmarkinger over 70 år.

Den årlige høstfesten i samfunnshuset har på grunn av serveringen og nær forestående advent blitt til et julebord for alle godt voksne vestmarkinger. På tross av aldersbegrensningen hadde nesten 80 gjester meldt sin interesse i god tid, og da festen begynte var alle sitteplassene rundt festbordene besatt av de påmeldte i tillegg til mange etternølere.

Kveldens eldste julebordgjest var 92-årige Dagny Haugen som hadde med seg sine unge døtre Torill Halvorsrud (t.v.)  71 år og Åse Johnsen 70 år.

Et julebord er som navnet sier en fest med god mat og mye underholdning. Maten som ble servert i år kan beskrives med de få ordene som mangeårig gjest Tore Fjeld uttrykte da han hadde spist seg god og mett: -Detta var kjæmpego’ mat!

Etter at ribbe, pølse, medisterkaker med surkål og tyttebær var fortært entret kveldens overraskelse scenen i form av fire spillemenn som de aller fleste gjestene husket godt fra 60-tallet. For de fleste gjestene hadde friskt i minne Candles som etter mange år fortsatt kan kunsten å spille og underholde, og sammen med sine to med musikanter fremførte nostalgiske perler som ”Lørdagskveld”, ”Den vakre dalen”, ”Sol og sommer” ”Et eventyr”, ”Min gitar” og ”Neste gang vi møtes”.

Åge Rønning (t.v.), Bjørn Solli, Viggo Rønning og Ole -Johnny Jerpset skapte god, nostalgisk stemning på julebordet +70 i Vestmarka Samfunnshus.

At kveldens overraskelse falt i smak var publikums reaksjon et godt bevis på. For i salen ble det felt flere nostalgiske tårer, og mange var de som husket tekst og melodi til sangene som ble fremført fra scenen. Etter dette populære innslaget fra Candles med to venner smakte det godt med kaffe og kaker etter fulgt av åresalg som ga 10.175 kroner i kassa som gjorde sitt til at det ble mange glade vinnere av store og små gevinster.  

Kilma Ilagsmoen Hauer var både servitør, gevinstutdeler og sanger på julebordet til +70. Her synger hun ”Sagan om lilla Sofi” med far Håkon på gitar.

Synne Sørli (t.v.) og Kilma Ilagsmoen Hauer i sine kelneruniformer trivdes med å servere gjestene tallerkener med god julemat.
Servitørene Erik Staavi (bak t.v.), Arne Sørli, Henrik Nerdrum, Kari Vestby og Ragnar Dæhli venter mens Anita Pedersen (foran t.v.) og Solveig Rapstad fyller opp fatene.

Monika Nilsen Walter,  datter til avdøde Terje Nilsen i Candles tok sin fars plass på scenen. Til høyre medmusikant Håkon Hauer.
Svigerinnene May Rambøl (t.v) og Toril Jerpset klappet for den fine musikken som Candles fremførte fra scenen.
Herman Svarthaugen var første vinner på julebordbasaren.
Det ble mye prat og gjensynsglede rundt festpyntede julebord i samfunnshuset.