Fem dagers jubileum

 Eidskog Naturbarnehage startet opp 18. august 2014, og dette fem års jubileet ble avsluttet med Åpen barnehage, innbudte gjester og stor Jubileumskake fredag 16. august.

Eidskog Naturbarnehage er så heldige at en elev har en konditormor som ga en kunstferdig og fristende kake til jubileet.

Fredag 16. august ble en merkedag i Eidskog Naturbarnehage på Vestmarka, for da var det siste dagen i en ukelang feiring av at barnehagen var fem år. I løpet av jubileumsuken var det travelt både for elevene og de ansatte i barnehagen. I tillegg til daglige gjøremål hadde elevene laget bilder av egne håndavtrykk med billedrammer av naturpynt som de selv hadde plukket på turdagene. Som forberedelser til festen og Åpen Barnehage siste jubileumsdag var det travelt for alle med å bake boller og sjokoladekake, og det ble også tatt mange bilder til å vise frem for fredagens gjester. Etter elevenes egne ønsker var det også anledning til å pynte seg ekstra med manikyrbehandling.

Festkake og klovnebesøk

Jubileumsukas avslutningsdag steg spenningen hos elevene betraktelig da det gikk rykte om at en riktig klovn var på vei for å besøke barnehagen. Ventetiden ble lang for de minste, men da klovnen endelig gjorde sin entre og festkaken og andre godsaker var plassert på festbordet var alt fryd og gammen. Selv om kaker og saft var et godt innslag på jubileumsfesten var det den fargerike og blide klovnen som ble dagens store attraksjon. For selv om den tilreisende klovnen både var stor og litt bråkete fikk han god kontakt med store og små i barnehagen, og hans mange rare ablegøyer og ballongtriks tiltrakk seg mye latter fra et takknemlig publikum.

Den gjestende klovnen fikk god kontakt med alle elevene i Eidskog Naturbarnehage.

-Vi ansatte hadde ment å utelate ansiktsmaling på Jubileumsfesten, men dette var utenkelig for ungene i barnehagen, forteller styrer Toini i det hun og Pedagogisk leder Mia Solvang Bergerseter er i full sving med å male flere unge ansikter. –Etter høylydt protester fra elevene måtte vi bare bøye oss for flertallet. Så da ble det ansiktsmaling på festdagen også, og fortsetter videre:  -Styret i Eidskog Naturbarnehage søkte for en god stund siden om midler fra Statsskogmillionen om bidrag, og de 5000,- som ble tildelt vår barnehage har blitt brukt til innkjøp av soveposer og liggeunderlag som naturbarnehagen skal bruke til overnattinger og turdager.

Toini Johnsen ønsket velkommen til festen siste dagen i barnehagens Jubileumsuke.
Pedagogisk leder Mia Solvang Bergerseter hadde det travelt med å male mange små ansikter.
Det var mange fine ansikter å se på Åpen Barnehage. En av disse var Spiderman.
Et blomstrende ansikt var et vakkert skue i barnehagen.
Det var en ufarlig og blid klovn som kom på besøk.
Festkaken på vei fra Ingelsrud Bakeri & Konditori til Eidskog Naturbarnehage.