En ungdommelig Sommerkonsert

Tenor Knut Kristian Mohn og pianist Erik Haug gjorde stor lykke på en publikumsvennlige Sommerkonsert i Vestmarka kirke.

Tenor Knut Kristian Mohn og pianist Erik Haug gjorde stor lykke i Vestmarka kirke med sin Sommerkonsert onsdag 11.juli. En konsert som ga publikum en god sommerstemning som resulterte i mye applaus.

Publikum på sommerens konsert i Vestmarka kirke fikk ett ekstranummer etter langvarig og fortjent applaus.

Knut Kristian Mohn har sunget i Vestmarka kirke flere ganger, men pianist Erik Haug var et nytt bekjentskap for publikum på årets Sommerkonsert. En konsert som åpnet med ”Ack Vãrmeland, du skõna” hvor både tenor Knut Kristian og pianist Erik beviste at svensk tradisjonsmusikk ikke var fremmed for dem. For samspillet dem imellom var av ypperste klasse, med det som resultat at åpningssangen etterfulgt av den svenske ”Aftenstemning” fikk velfortjent applaus fra et 40-talls publikummere. Et publikum som fikk høre kjent sang og musikk fra den klassiske verden utført av to unge og dyktige kunstnere. En ren, akustisk konsert hvor både stemmeprakt og vakkert pianospill var av det kraftige slaget som ikke trengte hjelp av forsterket, elektronisk lyd.

Knut Kristian Mohn fikk besøk av besteforeldrene Oddlaug Kvesetberget, Haldis Mohn og Odd Kvesetberget på onsdagens konsert.

Knut Kristian Mohn har foreldre fra Eidskog, og kveldens pianist Erik Haug sin mor er fra Kongsvinger, så derfor kan det sies at konserten i Vestmarka kirke besto av en tenor og en pianist med sterk lokal tilknytning. Det var mange blant publikum som hadde hørt tenoren Knut Kristian tidligere, mens kveldens pianist ble et nytt, og meget positivt bekjentskap. For underveis fikk publikum servert lett gjenkjennelige sanger som ”No ser eg atter slike fjell og dalar”, ”Du gamle mor! Du sliter arm”, ”På solen jeg ser”, ”Sølvet”, ”Morgen”, ”Because” og ”Nessun Dorma”. Og Erik Haug som pianosolist leverte både Edvard Grieg og Maurice Ravel på en meget god og overbevisende måte. Så Sommerkonserten med Kirkemusikalsk utvalg i Eidskog som arrangør vil bli husket som et meget profesjonelt, publikumsvennlig og ungdommelig innslag. En konsert hvor publikum med stående applaus forlangte, og fikk sitt ekstranummer. –Dette var en sjeldent god konsert, og som bergenser satte jeg ekstra stor pris på at jeg fikk høre sang og musikk av Edvard Grieg og Ole Bull, sa en glad og imponert Torun Ingvaldsen da konserten var ved veis ende.

Torun Ingvaldsen og sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo satte stor pris på den musikalske reisen tenoren Knut Kristian Mohn med sin pianospillende venn Erik Haug foretok i Vestmarka kirke onsdag.