Barnehagen på spennende dag i skogen

Vi er så heldige å ha mange ressurspersoner i vårt nærmiljø, og i dag var jegerne Andreas Kulblik og Øystein Fjeld klare med hund og børser for å ta med Ole Viggo og de eldste barna i barnehagen på bukkejakt! Ordentlig jakt!

Tekst: Toini Johnsen Møllerbråten

Dette er en dag mange av barna har gledet seg til i lang tid da det er blitt en tradisjon at de eldste får være med på jakt.

Oppmøte på Klanderud fredag morgen, god stemning, mange spente barn og mye godsaker i sekken. Dette måtte jo bare bli en bra dag!  

Andreas har med seg hund, jaktradio og våpen.  Jakta kan begynne.

Jegerne har i lengre tid jaktet på en sekstaggers bukk og nå skulle barnehagen få være med på den spennende jakta!

I den mystiske skogen på Klanderud gikk vi gjennom kratt og til tider bratt terreng for korte bein for å se om vi kunne få øye på en bukk eller to…Godt vi har god grunntrening!!

Kort tid etter at hunden til Andreas var sluppet løs hørte vi den fikk los og like etterpå hørte vi ett skudd! Kunne det være mulig….?

Vi måtte vente en kort stund før vi fikk svar på alle spørsmål som surret rundt, og jammen hadde Øystein klart å skyte bukken!!! Barna fikk være med på vomming, og fikk dermed førstehånskunnskap om hva som skjer på jakt og innsikt i hvor maten kommer fra.

Rammeplan for barnehager sier at barna skal få kjennskap til naturens livssyklus, oppleve naturens mangfold og kunnskap om dyr og dyreliv.

På Vestmarka er vi så heldige som har barnehagen midt i skogen, med mange lokale ressurspersoner rundt oss som villig øser av sin kunnskap og lærer oss om mye av det naturen har å by på. Tidligere i høst fikk vi være med Mette Øverby på sopptur og nå i dag var det altså tid for jakt igjen.

Vi ønsker med dette å takke alle som gjør at vi kan drive barnehagen på dette viset og gi barna unike naturopplevelser og forhåpentligvis evige gode minner.