Allsidig konsert markerte korets første 10 år

Vestmarka Sangkor ba raust inn til fest da de feiret sitt 10-årsjubileum covid-forsinket. Hovedretten var korsang med smakebiter fra et rikholdig repertoar som de har opparbeidet gjennom alle disse årene. Det var tre venner som kjedet seg en romjulsettermiddag som fødte ideen til koret. Eller gjenfødte kan en kanskje si. For også tidligere har et kor båret samme navn.

Styreleder Vivvi-Ann Huse, Bettina Eckbo og Håkon Hauer utgjorde trekløveret som inviterte til den første korøvelse på nyåret 2011. De færreste som møtte hadde erfaring med å synge i kor, men til alt hell møtte ei som hadde holdt i en dirigentstokk før. Og Solveig Hem Sørli har dirigert koret sammenhengende etter det!

Jubileumskonserten var delt inn i sekvenser, eller «tablåer» som det ble spøkt med. De var ispedd sketsjer, og det var en artig vri. Vi kom for å oppleve en konsert, men da vi dro hjem hadde vi i tillegg følelsen av å ha vært på en revy. Koret bød på seg selv slik at vi fikk et blikk inn i det indre liv. Korøvelser der konsentrasjonsevnen minner om den til umodne førsteklassinger, men også et kollegium der kormedlemmer har giftet seg. Vi er ikke i tvil om at de har det hyggelig sammen de 22 som utgjør koret i dag, og det var heller ikke tvil om at publikum hygget seg. Vestmarka Samfunnshus var fullt, og entusiasmen fra koret smittet til salen. Gjestemusikerne Monika Nilsen Walter og Håkon Hauer bidro også i sterkt monn til det.

Børli er i dag en viktig del av repertoaret. Det var ikke et alternativ da koret ble stiftet, for den gang fantes det svært få korarrangement til de fantastiske diktene. Dirigent Solveig lagde like gjerne egne tonesettinger som hun arrangerte for kor da det nærmet seg Børli-jubileet i 2018, og vi fikk gleden av å høre noen av disse.  Spennet i konserten var stort. Bruremarsjer, MGP-medley, Vazelina-medley og Abbas udødelig «Thank you for the music» er eksempler fra en jubileumskonsert som varte nær to timer. Det ble et rørende øyeblikk da koret fremførte «Ja, vi elsker» og hele salen reiste seg! Og selvsagt kom Vestmarkasangen etter mye masing fra en ivrig korist. Vestmarka er navnet, og øvelsene foregår i Vestmarka Samfunnshus. Men det er flott å se at koret rommer sangere fra hele kommunen. Takk for opplevelsen, takk for den gode stemningen dere lager. Vi håper vi vil se full parkeringsplass utenfor Vestmarka Samfunnshus hver mandagskveld i mange år til når koret har sin ukentlige øvelse.