Sommerbilen kjørte forbi Vestmarka

To gamle folkevogner og en ditto Volvo PV var linet opp med flagg på jordet ved innkjøringen til Brustadvika. Bjørn, Turid, Vidar, Kjell og Torill installerte seg i campingstoler i god tid før Sommebilen skulle komme.

I seks uker har NRK med sin gule Sommerbil kjørt fra Finnmark gjennom store deler av Norge på langs og vist oss TV-tittere hvor vakkert landet vårt er. På sin lange reise har vi fem kvelder hver uke fått uforglemmelige og vakre bilder fra fjell, fjord, mye skog, dyrket mark og mye folk viftende med flagg. Underveis på denne lange reisen har mange nordmenn blitt intervjuet og snakket varmt om stedet de bor.

Lenge før den annonserte tiden var det mye folk som var samlet på jordet ved Brustadvika for å vinke til Sommerbilen.

Det ble informert underveis at ekvipasjen anført av Sommerbilen fikk tekniske problemer i nærheten av Tangen-krysset på Setskog, men endelig kunne påtroppende guide Ulf Rønning entre bilen ved Bolskog bygdehus med Linda Eide bak rattet og co-driver Herborg Kråkvik. Og fra påsigningen og frem til Rønning Skifabrikk fikk sjåfør Linda og co-driver Herborg en solid innføring av Eidskog med granskog, skogsdrift, sagbruk, sjøer, ulv og andre ville dyr og selvfølgelig produksjon av treski. Så selv om Vestmarka i likhet med mange andre steder i Norge ikke var stoppested på ferden gjennom Norge fikk hele Eidskog grundig informasjon av dyktige guider de to første dagene i august 2020.

Det ble viftet med små og store flagg på Vestmarka.

Men på grunn av tidspress kunne ikke den gule Sommerbilen stoppe på alle steder den passerte, men skuffelsen var stor der Sommerbilen kjørte forbi alle som sto og vinket og viftet med flagg ved veikanten. Lørdag 1. august kjørte bilen Fylkesvei 21 fra Ørje til Skotterud uten å stoppe på Vestmarka.

Etter å ha reist helt fra Ørje kom Linda Eide og Herborg Kråkevik til endestasjonen Skotterud på Fykesvei 21 uten stopp på Vestmarka.