Jubileum i Pukroa

Grusjø Grendehus, Asbjørn på hjemmebane.

Pukroa er stedet som klorer seg fast der den ligger i alle himmelretninger med forsamlingslokalet Grusjø Grendehus som det naturlige midtpunkt. Siste lørdag i juli var flagget heist til topps som varslet at det var et festlig lag på gang med mange folk utendørs i solskinnet. En av de siste som ankom var Asbjørn Gulbrandsen i turantrekk, for han hadde blitt invitert til uformell barnebursdag på grendehuset. Men det som sto i invitasjonen var langt fra noen bursdag med boller og brus.

Døtre med overraskelse

Bakgrunnen for oppstyret ved Grusjø Grendehus bunnet i at Asbjørn Gulbrandsen fylte 80 år 22. juli. Han hadde på forhånd gitt streng beskjed til kone og barn at han ikke ønsket noe oppstyr i forbindelse med åremålsdagen, noe familien tilsynelatende gikk med på. For i stedet for selskap ble han sendt på fisketur til fjells med beskjed om at han måtte være tilbake fra fisketuren i god tid før barnebursdagen lørdag ettermiddag. Da 80-års jubilanten skjønte lureriet og at det i stedet ble en jubileumsfest til ære for han selv, ble han geleidet til hedersplassen ved festbordet inne i grendehuset. Åshild, en av døtrene til jubilanten fortalte om forløpet til 80 års-feiringen , -Pappa har i alle år stilt opp med praktiske gjøremål  for døtrene sine, så vi fire ble enige om å invitere til fest for  å feire  at pappa har fylt 80 år. Alle i familien og innbudte gjester har greid å holde på hemmeligheten, men stor var gleden da hovedgjesten selv godtok overraskelsen.

Peik Reidar Gnu (t.v.) tviler litt på størrelsen til fisken som jubilanten Asbjørn fanget på fisketuren til fjells.

God mat og bråkete gjest

Etter at en av døtrene Ida Marie hadde ønsket velkommen og sagt noen velvalgt og personlige ord til gjester og jubilant ble det servert nydelig mat og godt drikke, noe som gjorde sitt til at det ble mye prat og god stemning i Grusjø Grendehus.  Midtveis i festmåltidet stormet den kjente urinnbyggeren av Pukroa Peik Reidar Gnu inn i festlokalet og skapte uro med sitt trekkspill og utrivelige ord, men noen av ordene var av et slag som skapte glede og mye latter hos de innbudte gjestene. Så alt i alt var Peik Reidar Gnu sitt korte besøk med medfølgende gratulasjoner til kveldens hovedgjest Asbjørn av det gode og latterfremkallende slaget. Men Peik Reidar hadde det travelt i og med at han var på gjennomreise til andre deler av Pukroa hvor han skulle bidra i ulvejakta med ”Trækkspelll mot ulv”.