Små og store pilegrimer

 I løpet av fire dager fikk Hamar-biskop Solveig Fiske oppleve mye av det Eidskog har å by på, og torsdag 29. oktober var det Pilegrims-vandring på Vestmarka som sto på programmet.

SLITNE PILEGRIMER: Pilegrimsvandrerne på veg fra Eidskog bygdetun Almenninga til Vestmarka kirke.

En Bispevisitas foregår hvert tiende år, og i Eidskog var det et rikholdig  program Hamar-biskop Solveig Fiske i løpet av fire dager ble tilbudt. Programmet inneholdt både kirkelige saker, møte med kommunens menighetsråd, kirkelige fellesråd, kirkestaben og kommuneledelsen i tillegg bedriftsbesøk,  kirkekonsert og servering av lunsj og middag med lokale råvarer.

Biskop Solveig Fiske ønsket velkommen inn i kirken.
Pilegrimsvandrene fikk hveteboller og varm kakao av stedets sanitetsdamer.

Det var bare et mindretall som skjønte hvor denne liflige musikken kom fra, men noen Pilegrims-vandrere mente bestemt at det måtte være huldra som hadde evne til å trylle frem slike vakre fløytetoner. Men ingen vet sikkert! Etter en litt strabasiøs vandring kom følget til slutt frem til målet. Her gikk biskopen inn i kirken mens elevene gikk tre ganger rundt kirkebygget. Vandringen rundt kirken er en gammel skikk fra den gang pilegrimer kom til Norge for å gå helt til Nidaros.

Biskop Solveig Fiske og sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo hadde mye humør på lager.

Etter denne seremonien kom biskopen ut på trappen hvor hun med bispekåpe ønsket pilegrimene inn til mye sang og musikk av Monika Nilsen Walter, Håkon Hauer og koret fra Eidskog Montessoriskole. Etter mye god sang og musikk ble kor og alle  Pilegrimene invitert til hveteboller og kakao servert av Vestmarka Sanitetsforening før bussen fra Skotterud hentet de unge gjestene , og elevene fra monessoriskolen gikk ned Kjerkebakken til mer undervisning.

Koret til Eidskog Montessoriskole kunne kunsten å synge høyt og rent.
Monika Nilsen Walter og Håkon Hauer sang, dirigerte og spilte gitar og piano for biskop, andre geistlige og unge og voksne pilegrimer.