Skolen tar konsekvensen av dyr strøm!

Tidlig i fjor høst så styret i Eidskog Montessoriskole at strømmen ville bli dyr kommende vinter. Strøm er en av de største utgiftspostene til skolen (utenom personal), og man så at det gamle varme- og ventilasjonsanlegget var for lengst utdatert.

Man fikk to profesjonelle selskaper til å vurdere anlegget og komme med tilbud og lønnsomhetskalkyle på å bytte ut det gamle anlegget. Tilbudene var nesten like, og lønnsomhetskalkylen også. Basert på en investering på ca kr 750.000 kan skolen spare inn det beløpet i løpet av ca 3 år. Da har man basert regnestykket på en kW kostnad på kr 1,- per time.  

Bilde: Eidskog Montessoriskole er en privat drevet skole som har over 80 andelshavere. Det er en “non profit” skole hvor alle pengene går til elevene, og det er ingen foreldrebetaling. Vi er glade for at vi har så mange eiere, men vi trenger flere, sier styrelder Erik Staavi. Vi tar imot støtte fra alle i Eidskog som mener det er biktig å ha et godt pedagogisk alternativ i kommunen

Med det nye anlegget får både elever, barnehagen og brukere av Samfunnshuset et bedre inneklima, og skolen kan styre varme- og ventilasjon på en mye bedre måte. Dette blir bra for alle parter, sier styreleder Erik Staavi. På sikt sparer vi mye kostnader i strøm og vi kan få bedre kontroll over inneklima. Vi kommer til å slite litt med likviditeten en periode, men vi tror vi skal komme oss over kneika i løpet av et par år. 

Nytt varme- og ventilasjonsanlegg installeres nå i vinterferien.