Norge på langs med to døgn på Vestmarka

Erling  Hauer med hunden sin fulgte Gretha Skaug og Anita Henriksen et stykke på Vekterveien fra Vestmarka til Tobøl.
Erling Hauer med hunden sin fulgte Gretha Skaug og Anita Henriksen et stykke på Vekterveien fra Vestmarka til Tobøl.

Det var to spreke men litt slitne jenter som ankom Vestmarka til fots tirsdag. Gretha Skaug og Anita Henriksen fra henholdsvis Ørlandet og Bjugn i Sør-Trøndelag har bestemt seg for å gå Norge på langs. Fra starten i Halden 16. mars og til enden i Grense-Jakobselv i Finnmark som de forventer å komme frem til i løpet av juli. –Vi har bare møtt hyggelige folk hele turen hit til Vestmarka, og vi har opplevd mye på turen allerede, sier begge turgåere der de siste dag torsdag i gapahuken i Brustadvika forteller gledesstrålende om hvordan de ble mottatt på Vestmarka. –Vi hadde tenkt å overnatte her i gapahuken i Brustadvika natt til onsdag, for så å fortsette turen videre onsdag morgen. Men den gang ei, ler de to vandrerne. For det ble ikke helt som de hadde tenkt. For vestmarkingen Håkon Hauer kom kjørende med datteren til kona på fylkesveien da de oppdaget de to spreke jentene som kom gående. Datteren, som i likhet med moren kom til Vestmarka fra Ørlandet gjenkjente Gretha Skaug. De stoppet og gjensynsgleden var stor for begge parter. Og dermed var det gjort. –Far til Håkon, Erling Hauer ble kontaktet i det han var på vei til årsmøte i Eidskog Museum og Historielag. Og dermed ble vi også med på dette årsmøtet, forteller de to positive vandrerne. Erling Hauer som bor i ”Grukkedal`n” nord for Vestmarka skjønte at jentene kunne ha godt av hvile, dusj og klesvask. Og han åpnet derfor sitt hjem i to netter. Men i tillegg til overnatting ble de to vandrerne tatt med til Oppistun Børli onsdag, og de hadde også fått omvisning i Sootkanalen og i Grenselosmuseet på veien videre. –Her på Vestmarka har vi blitt tatt veldig godt i mot, så denne gjestfriheten glemmer vi ikke så lett. Vi kommer gjerne tilbake, sier jentene der de fra gapahuken i Brustadvika i drivende snø fortsetter sin vandring videre på Vekterveien mot målet i Finnmark. –Men Vestmarka med sine positive og glade innbyggere glemmer vi aldri! Og som Erling sier så kanskje Vestmarka og Brekstad på Ørlandet kan bli vennskaps steder?

Anita Henriksen (t.v.) og Gretha Skaug tar farvel med gapahuken i Brustadvika i snødrev torsdag 26. mars i sin videre marsj nordover til toppen av Norge.
Anita Henriksen (t.v.) og Gretha Skaug tar farvel med gapahuken i Brustadvika i snødrev torsdag 26. mars i sin videre marsj nordover til toppen av Norge.