Naturbarnehage på jakt

I Eidskog Naturbarnehage er det tradisjon at de eldste barna en dag hver høst går på rådyrjakt. Høsten 2020 ingen unntak, så tradisjonen fortsetter til glede for vitebegjærlige barnehagebarn.

Det var et ungt jaktlag som gikk på stien mot skogen.

Unge jegere

Eidskog Naturbarnehage er flittige brukere av skog og mark i barnehagens nærområde, og mye av undervisningen foregår utendørs. Elevene får derfor god kjennskap til naturen og dyrelivet i skogen og i nærmiljøet, for allerede da elevene kommer i barnehagen om morgenen blir de møtt av kaklende høns og en galende hane som har sitt hjem i uthuset tett ved elva Buåa som renner like ved. I tillegg til de fjærkledde beboerne får elevene mye god lærdom om alt som lever i skogen, for på alle turene til bygdetunet og gapahuken lærer de om vekster og dyr som finnes i skogen.

I tillegg til jaktniste var det mer enn nok jegergodt i sekkene.

Den årlige høstjakta i år gikk for seg en dag i begynnelsen av oktober. De unge jegerne hadde i lang tid gledet seg til høstjakta denne gangen også. For intensjonen er at det er utelivet og en god del teori som er innholdet i rådyrjakta. Og derfor ble det heller ikke denne gangen noe trofè å vise frem etter årets jakt. Men i tillegg til en naturopplevelse i skogen hadde lærerne med seg både jakthund, jaktradio og mye spennende jakthistorier. Og i ryggsekkene fantes det i tillegg til matpakker mer enn nok jegergodt. Så derfor ble årets rådyrjakt i Eidskog Naturbarnehage både spennende, lærerik og velsmakende.