Lucia,- og julemarked i Eidskog Naturbarnehage

Tekst: Toini Johnsen Møllerbråten. Foto: Moments by Stine Camilla

13. desember er blitt en flott tradisjonsdag i Eidskog Naturbarnehage. Barnehagen har de siste årene lagt Luciafesten på ettermiddagen, i skumringen, for å samle flest mulig foreldre/foresatte og familiemedlemmer til felles kos. Vi har også en tradisjon med å stelle istand julemarked for barnas familier, og dermed lager vi en felles fest for både Luciafeiring og julemarked.

Ca 60 store og små samlet seg ute i barnehagen etter måneder med forberedelser, produksjon og øving på julesanger. Årets Lucia ble skolestarter Sigrid som rolig og vakkert førte de yngre barna trygt ned fra skoleplassen til barnehagen med vakker Luciasang med tilskuere som vekslet mellom å felle tårer og forevige de hvitkledde, vakre, syngende og sjarmerende barna. Kulissene i dag var også upåklagelige, med noen minusgrader i vakkert snødekket uteområde i blåtimen.

Barna er i alderen 1-5 år, med hovedvekt på de under 3 år. Etter Luciatoget hadde kommet frem til «scena» (foran inngangsdøra til barnehagen), sang de videre «Tenn lys», «Bjelleklang», «På låven sitter nissen» og avsluttet med ei regle om «nisse rød og nisse blå».

Barna hadde bakt både lussekatter og pepperkaker som ble servert alle våre gjester (og artister). Det ble servering ved bålpanna med gløgg og saft som tilbehør. Grillhytta var godt oppvarmet så mange valgte å spise der.

Etter bevertningen var det julemarked og salg av egenproduserte varer. Det varierte i alt fra barnas egen-dekorerte tøyposer med blant annet vaskekluter med håndavtrykk, spisebrikker med bilde og kunst av barna, malte lerretbilder til pinnetrær, spa-pakker, serinakaker, brune pinner, smultringer, knekkebrød, tomatsild og tovede julenisser. Salget gikk strålende, og pengene går tilbake til barna i form av leker og utstyr.

Takk til alle som kom og bidro! Med ønske om en god jul og godt nytt år!

Oss i Eidskog Naturbarnehage.