Kulturprisen 2021 til Hans

I går kveld var det avslutning på årets kulturuke i Eidskog. Som alltid er det da overrekkelse av priser. Vi er veldig glade for at Hans Dyblie fikk tildelt kommunens kulturpris. Den er vel fortjent!

Hans Dyblie ble tildelt Eidskog kommunes kulturpris for 2021. Foto Astri Kløvstad

Jul i Eidskog

Til grunn for utmerkelsen lå blant annet Hans sitt engasjement for Jul i Eidskog. Han var med i redaksjonen fra 2003-2005, og redaktør fra 2009-2019. Jul i Eidskog er årsak til at mange historier har blitt laget, formidlet og bevart for ettertiden.

Kulturjournalisten

Hans har utrettelig møtt opp på kulturarrangementer i Eidskog i en årrekke som frilansjournalist i Glåmdalen. Mange anmeldelser er blitt formidlet i form av bilder og tekster i Glåmdalen. Slik har kulturaktiviteter nådd flere enn bare utøverne og de som var tilstede på arrangementene.

Vestmarka.info

Her på Vestmarka har Hans spilt en viktig rolle i kultursammenheng som utrettelig leverandør av stoff til nettstedet Vestmarka.info. Vi er aktive på Vestmarka, og slik sett har det vært et bra tilfang av stoff. Men det hjelper ikke hvis det ikke løftes fram i lyset.

Ikke minst på Eidskog bygdetun Almenninga har Hans vært hyppig til stede. Mange flotte bilder og «glade» opplevelser er formidlet derfra. Glad og gledelig er ord Hans ofte har brukt når han har formidlet kulturstoff. Denne gang er det vi som kan si at vi er glade for at nettopp Hans fikk prisen i år.